Golfcentrum Reymerswael houdt Open Dag

10

RILLAND-BATH – Golfcentrum Reymerswael neemt aanstaande zaterdag 8 april deel aan de Open Golf Dagen. Iedereen die belangstelling heeft voor de golfsport is welkom om die dag onder andere te putten, te chippen en een kijkje te nemen bij de greenkeepers. Het centrum, dat sinds kort onder leiding staat van Ton van Oostrom, kenmerkt zich doordat er gespeeld wordt ‘tussen wind en water’.

DOOR JESSICA ROVERS

Van Oostrom is lang werkzaam geweest in de cateringbranche en heeft als salesmanager gewerkt bij een grote uitgever. Hij is naar eigen zeggen van origine een echte ‘hospitality-man’ en golft al meer dan vijfentwintig jaar. Golfcentrum Reymerswael  vierde vorig jaar haar 30-jarig jubileum en heeft een 18-holes sea-side course met weidse uitzichten. “Ik voel mij hier als een vis in het water. De club ligt tussen het Schelde-Rijnkanaal en de Westerschelde en een mooiere locatie kun je je niet voorstellen. De wind hier zorgt vaak voor een extra uitdaging.  Juist omdat de baan tussen twee wateren ligt, is deze langgerekt”, legt Van Oostrom uit.

‘Ik neem je mee’

Het thema van de Open Golf Dagen is er op gericht golfers te stimuleren iemand mee te nemen naar de open dag. “Het is een jaarlijks terugkerend evenement”, vertelt Van Oostrom. “Het wordt georganiseerd door de NGF, de Nederlandse Golf Federatie, is samenwerking met de PGA, Professional Golfers’ Association. Er zijn tal van activiteiten, mensen kunnen naast het ervaren van de beginselen van de golfsport ook het machinepark de grasmachines zien en ook zijn er speciale golf aanbiedingen. De open dag is bedoeld voor iedereen, jong en oud. De golfsport heeft allang geen elitair karakter meer. Het is de derde sport van Nederland. We hebben een golfschool met twee golfprofessionals en op zondag zijn er lessen voor de jeugd. Ook Familiegolf speelt een belangrijke rol binnen onze club. De open dag is een mooie kans om kennis te maken met de sport. Dat geldt zowel voor kinderen als voor mensen die voor hun pensioen staan”.

Sociaal

Volgens Van Oostrom is golf een sport waarbij je niet alleen sportief, maar ook heel sociaal bezig bent. “Wij zijn een heel toegankelijke vereniging en een stuk laagdrempeliger dan sommige andere clubs. We hebben een gezellig bruin café, een mooi terras en een uitgebreide golfshop. Iedereen is hier welkom”. Golfcentrum Reymerswael kenmerkt zich door een gemengd ledenbestand. Ongeveer 60 procent komt uit Brabant, 20 procent uit Zeeland en de overige 20 procent uit België. “Het is ook helemaal geen dure hobby zoals velen denken. Bij ons betaal je geen entreefee, alleen maar speelrecht. We zijn een heel actieve, enthousiaste vereniging met veel activiteiten voor en door leden. Momenteel hebben we zo’n zeshonderd leden. Het sociale aspect van de golfsport is voor veel mensen bepalend om voor de golfsport te kiezen. Je deelt veel met elkaar op de baan”.

Golfcentrum Reymerswael, Grensweg 21, 4411 ST Rilland-Bath, 0113-551265, info@reymerswael.nl, www.reymerswael.nl

Ton van Oostrom op het golfterrein tussen wind en water. FOTO JESSICA ROVERS

10 reacties

Bedrijvig Nieuws