Herstructurering Vijverberg-Zuid gaat van start

2

BERGEN OP ZOOM – Bewoners van het gebied Vijverberg-Zuid zijn afgelopen week door Stadlander op de hoogte gebracht van de plannen voor de komende tijd. Vanaf 1 januari gaat het sociaal plan van start, waarbij de bewoners voorrang krijgen bij het vinden van een nieuwe woning.

De plannen voor Vijverberg-Zuid zijn al langere tijd bekend, al in 2012 werden bewoners van de woningen geïnformeerd over de geplande herstructurering en daarmee de sloop van hun woningen. Vanaf 1 januari worden er concretere stappen genomen. In totaal gaat het om 133 woningen die gesloopt gaan worden. Verdeeld over twee fases gaat het sociaal plan ingezet worden. Dat betekent dat de bewoners die hun woning moeten verlaten anderhalf jaar voorrang krijgen bij het zoeken naar een nieuwe woning. “Stadlander zal zich voor de betrokken bewoners optimaal inzetten om de overgang naar een nieuwe woning zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen.” Daarnaast krijgen de bewoners een verhuiskostenvergoeding.

Op 1 januari 2018 gaat het sociaal plan in voor de bewoners van de Waterleliestraat 1-15 en 4-82, maar ook voor Meidoornlaan 35-57. Op 1 juli 2019 gaat het sociaal plan in voor Meidoornlaan 73-95 en 109-133, Teunisbloemstraat 1-5 en 4-34 en Anemoonstraat 1-11 en 4-50. De woningen aan de Vijverberg Zuid 22 t/m 44 blijven wel staan, deze woningen zijn zeven jaar geleden nog gerenoveerd en voldoen nog aan de hedendaagse woonbehoefte.

2 reacties

 1. Daan de Graaf

  De Graaf Ontruimingen
  Voor ontruimingen en bezemschoon opleveren.

  Een huis ontruimen is vaak een emotionele gebeurtenis en vraagt om zorgvuldigheid en discretie. Veelal ontruimen wij woningen in geval van overlijden. De nabestaanden hebben in deze periode al zoveel te regelen. Het geeft rust als u het leeghalen van de woning kunt overlaten aan een discrete en professionele partner. Uiteraard ontruimen wij ook in geval van verhuizing of voor verhuurders.

  GEEN TIJD OM ZELF TE ONTRUIMEN?
  WOONT U TE VER WEG VAN DE WONING?
  ZIJN ER GEEN NABESTAANDEN DIE DEZE TAAK OP ZICH KUNNEN NEMEN?

  De Graaf Ontruimingen zorgt op een gepaste manier voor het bezemschoon opleveren van de woning.

  EEN ZORG MINDER.
  LAAT HET ZWARE WERK AAN ONS OVER.
  GOEDEREN KRIJGEN ZOVEEL MOGELIJK EEN NIEUWE BESTEMMING.
  WE DOEN ALLES IN GOED OVERLEG.
  WIJ ZIJN ER OM U TE ONTLASTEN.

  Elke situatie is weer anders elke woning vraagt om persoonlijke aandacht. Daarom bespreken we altijd eerst in een gratis en vrijblijvend intakegesprek al uw wensen. Zo weet u precies wat u aan ons heeft. Wij denken mee en handelen u zaken netjes af. Daar kunt u op vertrouwen.

  http://www.degraafontruimingen.nl

Algemeen