La Grotta wordt een beetje hipper

10

BERGEN OP ZOOM – De schoonouders waarmee Thijmen van Gorkum zo’n twee en een half jaar geleden Ristorante La Grotta aan de Grote Markt in Bergen op Zoom begon, maken plaats voor hem. Thijmen grijpt die kans aan om te vernieuwen. En daar is hij volop mee bezig. Met behoud van het goede wordt het wat hipper en toegankelijker voor iedereen.

Thijmen gaat samen met de twee Italiaanse koks het hart vormen van de keukenbrigade waarbij de nadruk, meer dan voorheen, op pizza’s en pasta’s komt te liggen. Daarnaast zorgen de Italiaanse weekspecialiteiten met vis- en vleesgerechten ervoor dat La Grotta garant staat voor een heerlijk avondje uit eten in Italiaanse sferen. De bediening verandert mee. Naast de vertrouwde gezichten gaan Thijmen en de Italiaanse koks de eigen gerechten zoveel mogelijk zelf uitserveren bij de gasten aan tafel! “Onze kleine gasten blijven welkom in de keuken om zelf een pizza te maken onder begeleiding van een echte Italiaanse Pizzaiolo. Als die goed is (en dat is altijd) krijgen ze een pizzadiploma. Overigens mogen ook de grotere gasten een kijkje komen nemen in de open keuken.” Het past bij het vertrouwde gevoel dat Thijmen wil creëren: heel relaxed en gezellig.

Vers
La Grotta staat voor vers eten met mooie en eerlijke Italiaanse producten zoals bijvoorbeeld de Napolitaanse bloem waarmee onze pizza’s worden gemaakt maar ook de pasta’s worden dagelijks vers bereid waarbij verse uitloopeieren en bloem uit Italië worden verwerkt. Naast de gangbare pasta’s die behouden blijven, staan ook pasta’s zoals Cannelloni, Tortellini, Gnocchi, Tagliolini etc. op de nieuwe kaart. Andere producten zochten we dichterbij huis. Zo worden alle visproducten geleverd door het Visgilde in Bergen op Zoom en het vlees door een veeboer uit Hoogstraten die zelf slacht. “Het vee loopt buiten in de wei. Het is geen import uit verre landen.” Heel lokaal dus. De Napolitaan Manlio Velli van Vino e Olio maakt een avondje La Grotta compleet met de heerlijke wijnen (vanaf nu ook per karaf van een halve liter te bestellen) en prosecco’s uit Italië.

Nieuw
Om de vernieuwing te benadrukken komt er een nieuw logo, nieuwe bedrijfskleding, wordt de website aangepast, komt er een nieuwe menu- en drankenkaart. Thijmen benadrukt: “Door onze geroemde prijs / kwaliteit verhouding kunnen onze gasten heel goed én betaalbaar drie gangen eten.” La Grotta is geopend van woensdag tot en met maandag van vijf tot tien. De (her)opening staat gepland voor 1 november 2017.

La Grotta, Grote Markt 30A, 4611 NT Bergen op Zoom, 0164-855665
volg ons op, facebook, en, instagram, www.lagrottabergenopzoom.nl

BIJDRAGE AD WEIJDT

10 reacties

Bedrijvig Nieuws