Meer geluidshinder door lesvliegtuigen van vliegbasis Woensdrecht

2

BERGEN OP ZOOM/WOENSDRECHT – Peter van den Ouden heeft namens de Bergse GroenLinks-fractie vragen gesteld aan het college over de toenoemende geluidsoverlast van rondcirkelende lesvliegtuigen van de vliegbasis Woensdrecht. “Deze vliegtuigen maken een indringend en overheersend zoemend geluid”, aldus de fractievoorzitter. 

Een bewoner van de Bergse Plaat heeft volgens Van den Ouden zelf een klacht ingediend bij de vliegbasis, maar die bewoner kreeg te horen dat ook de vliegbasis niet weet waarom het aantal vliegbewegingen is toegenomen. “Men stelt zichzelf daarbij de vraag: ‘Wellicht hebben we dit jaar meer leerlingen in de vliegeropleidingen dan vorig jaar?'” Dat de vliegbasis zelf niet weet waardoor het aantal vliegbewegingen is toegenomen, noemt Van den Ouden ‘bijzonder’.

“Verschillende inwoners hebben hun klachten bij ons gemeld. Geluidshinder kan gezondheidsklachten veroorzaken waardoor mensen beperkt kunnen worden in hun functioneren en heeft een negatieve invloed op het welzijn van mensen. Geluidshinder moet  zoveel mogelijk beperkt worden of helemaal verdwijnen!”

Daarom wil Van den Ouden van het college weten of men op de hoogte is van de toename van geluidshinder en of er afspraken zijn gemaakt over het aantal toegestane vliegbeweging. “Bent u bereid om te overleggen met de leiding van de vliegbasis zodat deze de toegenomen geluidshinder aan gaat pakken?”

2 reacties

  1. Luud Van de Ven

    Wat een gezeik zeg. . Volgens mij hebben zij die de klachten hebben ingediend al last van zoemende bijen. .ik woon zelf ook op de plaat en ik ben het met Ramon Black eens. . . Het is zelfs leuk om het te horen . . En Groen Links maakt van een mug een zoemende bij . . Ga aan het werk Groen links. . Pffff

Algemeen