Nieuwe website voor talent op Brabantse Wal

2

BERGEN OP ZOOM – In het Natuurpodium in Bergen op Zoom is afgelopen week een nieuwe website gelanceerd: talent.brabantse-wal.nl. Via deze website kunnen onderwijzers uit de regio met een simpele muisklik gastlessen en bedrijfsbezoeken regelen, waardoor basisscholieren meer in aanraking moeten komen met drie pijlers: Natuur, Cultuur en Techniek.

De afdeling Onderwijs van de gemeente Bergen op Zoom, Cultuurbedrijf en Natuurpodium hebben gezamenlijk het traject ‘Talent op de Brabantse Wal’ opgestart om natuur, cultuur en techniek beter te verankeren in de onderwijsprogramma’s. “Er was een mismatch tussen het onderwijs en de ondernemers”, vertelt wethouder Yvonne Kammeijer. Tot die conclusie kwam ook Jan Slokkers. Hij ging, als vertegenwoordiger van techniektalent.nu, op zoek naar een platform om ondernemers en onderwijs dichter bij elkaar te brengen.

Er was al een website waar leraren terecht konden om gastlessen te bestellen vanuit het Natuurpodium en kennismaken met cultuur kon al via het Cultuurbedrijf. Wat ontbrak was de directe link met ondernemers. “Dat is echt helemaal nieuw op de website, het onderdeel met ondernemers. We hebben inmiddels al 23 ondernemers gevonden die gastlessen of bedrijfsbezoeken willen verzorgen en daar zijn we superblij mee”, vertelde Emmy van Dommele. Als leerkracht van De Borghoek is zij de coördinator van Talent op de Brabantse Wal.

Piet Janssen is één van die ondernemers die openstaat voor het geven van gastlessen. “Wij vonden het aan het begin een beetje eng, maar uiteindelijk was het enorm leuk. De kinderen van nu, zijn de collega’s van de toekomst.”, aldus Janssen. “Die bezoeken blijven ze ook echt bij”, stelt Van Dommele. “Mijn rekenles zijn ze de volgende dag al vergeten, maar bedrijfsbezoeken voegen echt iets toe. Het zijn geen schoolreisjes, maar het is echt om de leerlingen op deze manier hun talenten, creativiteit en kennis op het gebied van Cultuur, Natuur, Duurzaamheid, Wetenschap en Technologie te laten ontdekken en ontwikkelen.”

2 reacties

Algemeen