‘Noordsingel moet rustige stadsstraat worden’

18

BERGEN OP ZOOM – De VVD oppert om van de Noordsingel een rustige stadsstraat te maken. Door de herinrichting van de Noordsingel heeft de straat een mooi aanzicht gekregen, maar er wordt nog steeds te hard gereden. “Bewoners maken zich zorgen. Regelmatig worden er spiegels van geparkeerde auto’s afgereden”, aldus Jacobs. Daarom wil de VVD bussen uit de straat weren, net als tijdens de herinrichtingswerkzaamheden.

Dat de Noordsingel er sinds de herinrichting op vooruit is gegaan, zullen alle bewoners wel beamen. Maar, ondanks dat de fietsers gescheiden zijn van de weg en de middenberm er een stuk fraaier uitziet, wordt er nog steeds te hard gereden door automobilisten en buschauffeurs. Bewoners gingen daarom zelf in overleg met zowel de politie en busvervoermaatschappij Arriva. “De busmaatschappij erkent de situatie en spreekt haar chauffeurs hierop aan. Dat is natuurlijk erg positief, maar ondanks dit en alle andere inspanningen wordt er nog altijd te hard gereden, zijn er ongelukken gebeurd en wordt er overlast ervaren”, stelt Jacobs.

Problemen
Zo vloog nog niet zo lang geleden een automobilist over de middenberm, omdat hij op hoge snelheid de weg niet juist had ingeschat en van vijf langs de weg geparkeerde auto’s zijn inmiddels de spiegels afgereden. “Sommige bewoners parkeren daarom de auto gedeeltelijk (met twee banden) op het fietspad om schade te voorkomen.” En zo zijn er meer storende gevolgen van de herinrichting. De putdeksels liggen dermate diep dat, wanneer er een voertuig over heen rijdt, dit binnen in de woningen hoorbaar is.

Oplossing
“De VVD is van mening dat er meer gedaan kan worden om hard rijden te ontmoedigen en snelheidsovertreders aan te pakken.” De VVD oppert daarom om van de Noordsingel een rustige stadsstraat te maken. “Zo zou het – net als tijdens de herinrichtingswerkzaamheden – mogelijk moeten zijn om bussen een andere route, via de Zuidzijde Zoom, naar het station te laten rijden.” In de brief aan het college vraagt de VVD dan ook hoe zij tegenover dit idee staan. “Kan er op korte termijn aan weerszijden van de Noordsingel een digitaal snelheidsbord opgehangen worden, om automobilisten in ieder geval meer bewust te maken van hun rijgedrag?”

18 reacties

 1. Angelique Kornet

  Haha, serieus? Beter op geworden? Mooi aanzicht? “Nog steeds” te hard gereden? Het ziet er niet uit, parkeren blijft ellende, fietspaden onoverzichtelijk door geparkeerde busjes wanneer je af moet slaan, zebrapaden zijn verdwenen en het is een racebaan geworden waar de auto’s nu nog harder rijden. En even snel oversteken is er met die ellendige middenberm sws niet meer bij. Btw de bussen zorgen door bij de haltes op de weg te stoppen in elk geval nog voor afremmen van al die Max Verstappens… 😉

 2. Monique van Latesteijn

  Misschien bredere parkeerplaatsen aan moeten leggen?
  Enerzijds wilt BoZ zo graag bij de grote steden horen, maar dit is toch wel een dorpse mening. Bewoners weten zelf toch ook al jaren dat de Noordsingel een belangrijke weg rond het centrum vormt. Dan moet je niet nu ineens gaan klagen over drukte, maar was elders gaan wonen. Toen ik er in 2004 woonde, was het al erg druk. Niks nieuws dus. Schade aan auto’s kun je nooit echt voorkomen. Zelfs niet in woonwijkjes. Parkeer dan elders en loop verder naar de heilige koe.

  • Peter van Gils

   Wat n domme reactie..voorheen was t veel breder ..dus omdat de gemeente de straten te smal maakt (want dat is de oorzaak in zoveel doorgaande straten ) moeten de bewoners elders gaan parkeren ? ??

  • Monique van Latesteijn

   Lekker lezen wat je wilt lezen Peter. Het is geen bewering maar een idee. Die weg is niet 123 verandert. Als je je parkeerplek niet vertrouwd, parkeer je elders. Ik zou het risico niet nemen. Simpel. Maar blijf vooral moeilijk denken i.p.v. omdenken. Die straat verandert voorlopig niet

 3. Bonnie Kraijenoord

  Zo zijn er toch nog veel meer probleemstraten in bergen, eat denk je van de meilustweg? Daar word veel te hard gereden en geen mens die er stopt voor het zebrapad. Word wekelijks bijna voor mn sokken gereden als ik daar oversteek!
  Maar voor de politiek is alleen het centrum belangrijk

 4. Wes Lee

  Goed initiatief! Lekker een rustige stadsstraat worden past goed bij de rest van de spookstad. Met een beetje geluk zit er straks geen winkel meer in de stad. Dan woont iedereen heerlijk rustig.

Algemeen