Afbeelding
Foto: HVZeeland
UPDATE

Porsche vliegt uit bocht in Goes: Bestuurder mogelijk onder invloed van cocaïne

Door: Ties de Bakker Algemeen

GOES – De politie heeft zaterdagmorgen een bestuurder van een Porsche Cayenne aangehouden nadat hij betrokken was bij een crash op de A256 bij Goes. De man was mogelijk onder invloed van cocaïne.

De 34-jarige man uit ‘s-Heerenhoek werd vanmorgen aangehouden nadat hij rond 05.05 uur met zijn Porsche Cayenne een ongeval had gehad op de A256 bij Goes. De man was met zijn auto van de weg geraakt, tegen een boom gereden en ondersteboven in een sloot beland. Meerdere hulpdiensten werden ingezet.

Weigering adem- en speekselonderzoek

De agenten zagen ter plaatse dat de portieren nog dicht waren en dat de bestuurder alleen in het voertuig zat. De auto was behoorlijk beschadigd, zo was het linker achterwiel afgebroken. De automobilist werd nagekeken in een ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij weigerde ter plaatse mee te werken aan een adem- en speekselonderzoek en werd daarom aangehouden, zo vertelt de politie.

Op het politiebureau wilde de man wel meewerken aan de genoemde tests. Omdat de speekseltest vervolgens een lichte indicatie gaf op cocaïne heeft een GGD-arts bloed bij de man afgenomen. De uitslag van het onderzoek bepaalt of er proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.

Schade

De zwaarbeschadigde auto is inmiddels getakeld. Een medewerker van de provincie Zeeland is ter plaatse gekomen om de schade aan de berm, boom en het wegdek vast te leggen en de ravage op te ruimen



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief