Vijftien tips in zaak doodgeschoten Bredanaar

0

BREDA – Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de doodgeschoten Peter van der Linde (60). De uitzending heeft inmiddels vijftien tips opgeleverd. Eerder bleek dat Van der Linde ontlastende verklaringen heeft afgelegd over Klaas Otto.

Van der Linde werd vrijdagavond na een cafébezoek rond 23.20 uur doodgeschoten aan de Lunetstraat in Breda. Buurtbewoners hoorden rond dat tijdstip schoten. Agenten kwamen daarna ter plekke en hebben nog vergeefs geprobeerd om de Bredase woonwagenbewoner te reanimeren. Deze overleed echter ter plekke. Uit onderzoek bleek dat de schutter vermoedelijk met een handlanger na de liquidatie is weggereden in een BMW. Dit voertuig werd donderdagavond 29 december gestolen in Breda en zaterdagochtend uitgebrand teruggevonden in Horendonk in de Belgische gemeente Essen.

Grijze Audi

Diezelfde nacht brandde een auto af in Bavel aan de Gilzeweg. De politie houdt er rekening mee dat deze grijze Audi ook een rol heeft gespeeld. Deze wagen is ontvreemd in juni 2016 in Budel. De politie zoekt getuigen van het schietincident of van de diefstal van de voertuigen.

Comments are closed.

Algemeen