Unicef lopers gezocht voor de Singelloop

0

BREDA – Op zondag 1 oktober vindt de jaarlijkse Singelloop in Breda weer plaats. Evenals voorgaande jaren is ook Unicef Breda hierbij aanwezig met een verkoopkraam en lopers. Van die lopers kunnen we er nog wat meer gebruiken! Hiervoor zijn we op zoek naar sportievelingen die zich door hun familie, vrienden, buren en kennissen willen laten sponsoren voor Unicef.

Unicef zet zich in om kinderen de best mogelijke kindertijd te geven. Elk kind heeft recht op een veilige en liefdevolle omgeving waarin het gezond kan opgroeien. Wij gunnen alle kinderen een onbezorgde jeugd waarin ze kunnen spelen en leren, hun talenten kunnen ontwikkelen en volop kansen krijgen. Want zoveel begint bij een kind, als het tenminste kansen krijgt. Helaas heeft niet elk kind gelijke kansen.

De kleren die we dragen, de telefoon die we gebruiken en de chocola die we eten kan het resultaat zijn van het harde werken van kinderen.Bijna iedereen is tegen kinderarbeid. Veel landen hebben kinderarbeid afgeschaft. Toch komt kinderarbeid nog veel voor en moeten wereldwijd ongeveer 168 miljoen kinderen tussen de 5 en 17 jaar werken. Ze werken vaak te lang, krijgen te weinig loon of doen werk dat gevaarlijk voor ze is. Ze hebben het zo druk met werken dat er weinig of geen tijd overblijft om naar school te gaan.

De sleutel naar een betere toekomst

Unicef pakt kinderarbeid aan. Onderwijs is daarbij de sleutel naar een betere toekomst voor kinderen. Unicef geeft daarom voorlichting over het belang van onderwijs. Niet alleen aan de regering maar bijvoorbeeld ook aan werkgevers en ouders. Daarnaast is Unicef veel in gesprek met regeringen waar kinderarbeid voorkomt. Zo roepen we regeringen op om gratis en verplicht onderwijs in te voeren, helpen we bij het opstellen van wetten die kinderen tegen kinderarbeid beschermen en motiveren we politie en justitie om tegen kinderuitbuiting op te treden.

Door je te laten sponsoren en mee te lopen met de Singelloop steun je het werk van Unicef op een leuke en sportieve manier! Jong en oud kunnen hun energie kwijt in de 5 of 10 kilometer, de familieloop of zelfs in de halve marathon!

Informatie

Voor meer informatie over het lopen voor Unicef en om je eigen sponsoractie op touw te zetten, ga naar: https://helpmee.unicef.nl/singelloopbreda

Comments are closed.

Sport en Vereniging