VoorleesExpress Breda leest voor bij Playmobil Diorama Park

0

BREDA – Op woensdag 5 oktober wordt het extra gezellig bij Happy Station op het nieuwe NS station van Breda! Ter gelegenheid van de opening van de Kinderboekenweek lezen vrijwilligers van de VoorleesExpress de hele dag voor aan bezoekers van Happy Station.

De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 5 t/m zondag 16 oktober. In deze 62e editie staan opa’s en oma’s centraal onder het motto “Voor altijd jong”.

VoorleesExpress Breda

“Tijdens de kinderboekenweek proberen we als VoorleesExpress altijd iets extra’s rondom voorlezen te doen”, aldus projectleider Joyce Fuchs van VoorleesExpress Breda. “Dit keer kwamen we in contact met Patric en leek het ons leuk de handen ineen te slaan. In de ochtend hopen we de jongere kinderen, met wellicht hun opa’s en oma’s, te ontvangen. ’s Middags ook de wat oudere kinderen.

De VoorleesExpress is een taal- een leesstimuleringsproject waarbij vrijwilligers en stagiaires een half jaar lang thuis voorlezen aan kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal of opgroeien in een taalarme omgeving. Begin september is het 16e voorleesseizoen gestart met ruim 60 gezinnen en even zoveel vrijwilligers.

Happy Station

Playmobil Diorama park “Happy Station” is sinds december 2015 gevestigd in het NS station Breda. Bedenker Patric van Boven Kaarsmaker zocht een manier om de maatschappij positiever en vrolijker te maken. Met behulp van particuliere giften (zowel financieel als het in bruikleen geven van Playmobil) en enthousiaste vrijwilligers heeft dit geresulteerd in een geheel gratis toegankelijk Playmobildorp van wel 230m2. Er is van alles te zien en je fantasie en creativiteit komen tot leven. Van een stadje met diverse rijdende treinen, een prinsessenkasteel waar een groot bal aan de gang is tot aan verschillende thema’s als Jungle, kamperen en western. Kinderen kunnen zelf ook spelen aan de speeltafels.

Praktische informatie

Voorlezers zijn op 5 oktober aanwezig van 10.30u tot 16.30u. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over de VoorleesExpress of ook vrijwilliger worden? Kijk op www.voorleesexpress.nl/breda. Meer informatie over Happy Station op www.facebook.com/happystationbreda.

Comments are closed.

Algemeen