Ger van de Velde-de Wilde ‘ontzettend blij’ met aanbeveling

image_pdfimage_print

THOLEN – Ger van de Velde-de Wilde reageerde woensdagavond verheugd op het besluit van de Thoolse gemeenteraad om haar aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Tholen. Dat zei ChristenUnie-gemeenteraadslid Jaap Hage woensdagavond namens de vertrouwenscommissie, die de aanbeveling voorstelde bij de gemeenteraad. “Ik heb haar net gesproken aan de telefoon en ze is ontzettend blij.”

De gemeenteraad heeft de 58-jarige VVD-politica unaniem aanbevolen om voormalig burgemeester Willem Nuis op te volgen. Op de vacature hebben 25 personen gereageerd. Van de Velde-de Wilde is volgens Hage een verbinder, ze is er voor alle mensen en heeft een breed netwerk. “We zijn heel blij met deze aanbeveling”, liet hij weten.

Van de Velde-de Wilde was van november 2012 tot juli 2013 waarnemend burgemeester van Albrandswaard en van 2005 tot november 2012 burgemeester van Goedereede. Van 1997 tot april 2004 was ze wethouder en locoburgemeester van Schouwen-Duiveland en van 1990 tot 1997 respectievelijk raadslid, wethouder en locoburgemeester van de gemeente Brouwershaven. Van 1978 tot 2010 was ze daarnaast met haar partner agrarisch ondernemer.

Met de voordracht van Van de Velde-de Wilde door de gemeenteraad – op voorstel van de vertrouwenscommissie – is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het streven is om de nieuwe burgemeester voor 1 december te installeren.