Veel belangstelling voor opening en demonstratie Calisthenics park De Keen

0

ETTEN-LEUR – Uitermate gedreven jongeren gaven een demonstratie in het spiksplinternieuwe Calisthenics park aan de Kwadestraat in wijk De Keen. Het sportparkje is al een poos in gebruik maar op zondag 16 juli was de officiële opening. Beter in de zomer dan in de winter in verband met het weer, maar de echte sportbeoefenaars hebben daar lak aan. Zon, regen, sneeuw het maakt niet uit. Ze trainen. En ze maken iedereen die komt kijken enthousiast.

Geef de jongeren ergens iets te doen en ze zijn niet meer weg te slaan. Zo ook bij het nieuw geopende Calisthenics park dat, met het onthullen van een logo, geopend werd door wethouder Jean-Pierre Schouw en buurtsportcoach Belaïd Nahari.

PassieDSC_0007 (Medium)
Calisthenics is afgeleid van de Griekse woorden Kalos (mooi) en Sthénos (kracht). Dat vertelden de gebroeders Seth en Jonathan David die de training opgepakt hebben van eenieder die daar belangstelling voor heeft. Ze zijn helemaal idolaat van hun sport en willen hun enthousiasme graag delen. “Je bouwt enorme kracht op, het is heel goed voor je gezondheid en het is goedkoop. We zijn fantastisch blij dat dit er is en komen hier super vaak. Als we aan het sporten zijn geven we, indien gewenst, uitleg en advies. Sporten is goed, bewegen is goed. Dit is onze hobby en passie.”

Gratis
Buurtbewoner Rick is er op maandagavond te vinden, eveneens om mensen te trainen. “Ik heb heel veel gesport en getraind. Ik weet hoe ik andere mensen kan helpen. We hebben inmiddels een groep van een man of tien. Het is gezellig, gratis en geen verplichting. En leeftijd? Maakt niet uit, jongeren maar ook dertigers en veertigers. We trainen, weer of geen weer.”

Comments are closed.

Algemeen