Beugelclub ’t Palet

0

ETTEN-LEUR – Het wisselvallige weer is soms ook van invloed op de resultaten op de beugelbaan. Ook de speelsnelheid is voor sommige spelers van belang. Al te lang nadenken leid dan voor hen tot teleurstellende resultaten.

Zo ook op woensdag 22 november. Maar liefst 6 partijen zijn er gespeeld en dat wil zeggen dat het tempo er flink in zit. Om geen tijd te verliezen bij het zeldzaam mooie weer zijn de vier “stilzitters” om beurten gaan koffie drinken in De Linde. Johan Hoppenbrouwers won met zijn respectievelijke medespelers Kees Naalden, Rein Nuiten en Piet Verhoeven alle drie zijn gespeelde partijen. Ries Jaspers daarentegen moest met respectievelijk Martien de Jong, Kees Naalden en Jan van der Wal 3 keer een verlies incasseren. Overigens lag dat zeker niet aan de inzet en het inzicht van Ries, maar meer aan wat ongelukkig uitgepakte speelbeurten van zijn medespelers. Geen enkele partij kwam tot de zo graag geziene score van 30-28 of ook nog acceptabele 30-26.

Vrijdag 24 november lag het tempo een paar tandjes lager. Er zijn dan ook maar 4 partijen gespeeld. Begonnen is door Kees Naalden / Piet Verhoeven tegen Martien de Jong/Jan van der Wal. Een paar mooie “wippertjes” van Martien en Jan maakten dat Kees en Piet met een behoorlijk verschil “van de mat” zijn gespeeld. In de daarop volgende partij tussen Ries Jaspers/Rein Nuiten tegen Piet Verhoeven/Johan Hoppenbrouwers gaf Johan aan graag zijn “triple”van woensdag te willen herhalen. Er werd dan ook zeer geconcentreerd gespeeld en Johan behaalde samen met Piet zijn eerste winst. Nipt weliswaar, maar de eindstreep telt!! Na de koffie mocht Johan, dit keer met Martien de Jong zijn kunsten opnieuw vertonen. Dit keer tegen Kees Naalden/Jan van der Wal. Bij een stand van 28-28 benutte Martien een moeilijk spelsituatie. Hij speelde namelijk de bol van de tegenstanders achter door de beugel in de goot. Dat leverde -2 op voor Kees en Jan en +2 voor Martien/Johan. Johan had dus zijn tweede winst binnen! Dan in de vierde en laatste partij Johan, samen met Rein Nuiten, maar de kans geven om de “triple” te herhalen. Ries Jaspers/Piet Verhoeven deden er natuurlijk alles aan om dat te voorkomen. Tot aan 22 punten ging het gelijk op en leek de missie voor Johan te slagen. Daarna ging het helaas mis en stoomden Piet en Ries naar de eindzege.

Het volledige overzicht met uitslagen komt binnenkort op de Facebookpagina van De Linde.

Comments are closed.

Sport en Vereniging