Bijna 86.000 euro subsidie voor Aanlopen GGz Breburg

0

ETTEN-LEUR – Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur heeft besloten om net als in 2016 een subsidie van 85.758 euro te verlenen aan GGz Breburg voor de Aanlopen. GGz Breburg heeft op vier plaatsen, verspreid in Etten-Leur, deze ontmoetingsplaatsen.

In de snel veranderende samenleving met alle wijzigingen in de zorg en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), is het voor veel mensen lastig om hun weg te vinden om mee te doen in de maatschappij.

Eigen kracht
Een Aanloop biedt mensen ruimte voor bezinning en steun om weer in eigen kracht te komen. Dit kan door het ontdekken van eigen kwaliteiten, door een oriëntatie op lokale activiteiten of door het oefenen van vaardigheden. De begeleider van de Aanloop kan met de bezoeker meedenken.

Hobbymateriaal
De bezoeker kan ook zelf ontspannende bezigheden meebrengen van huis zoals hand -en breiwerk of een eigen tablet. Binnen elke locatie is er altijd een actuele krant aanwezig, klein hobbymateriaal en spelletjes. Op de locaties waar een avondopenstelling is, is er ook de gelegenheid om samen een maaltijd te koken en gezellig samen te eten.

Comments are closed.

Algemeen