DIO waterpolo heren teams pakken de overwinning

0

ETTEN-LEUR – Zaterdag 12 december speelden de DIO waterpolo heren teams 1 en 2 beiden een uitwedstrijd.

Voor heren 1 team van DIO stond er een belangrijke wedstrijd op het spel: uit tegen AquAmigos heren 3 (Waalwijk). Gezien de stand van beide partijen moest er gewonnen worden. DIO ging voortvarend van start en kwam via Sylvan, Roy en Ed op een 3-0 voorsprong in de eerste periode. Daarna was het AquAmigos die terug kwam naar 2-3, mede door het feit dat ze vier minuten met een man meer speelden vanwege een overtreding van Kevin. De derde periode was geheel voor DIO. Het was al snel Roy, die een marge maakte naar 3-5. Dankzij twee treffers van Sies en Sander werd de stand aan het einde van derde periode 4-8. AquAmigos kon het conditioneel niet meer bijbenen en DIO maakte daar profijt van door middel van snelle counters. In de laatste periode wist Sander er nog twee te scoren en deden Roy en Ed ook nog een duit in het zakje. Daarmee werd de eindstand 5-12 in het voordeel van DIO.

De hekkensluiter DIO heren 2 ging op bezoek bij de koploper De Zuidwesthoek (Hoogerheide): op voorhand een vrij kansloze missie. De heren spraken af om in ieder geval lekker te spelen en dan zouden ze wel zien waar ze zouden eindigen. Toen in de eerste periode DIO brutaal de leiding nam, werd nog grappend gezegd om de wedstrijd per direct af te fluiten, beter zou het immers niet worden. Zuidwesthoek speelde tegen verwachting in behoorlijk mat en inspiratieloos. Vele aanvallen werden vroegtijdig door DIO gestopt en met hulp van goed keeperswerk van Theo wist DIO met een verrassende 0-4 voorsprong te gaan rusten. In de tweede periode werd Zuidwesthoek gevaarlijker en via een lepe bal van de midvoor scoorde zij ook vrij snel. Daar bleef het echter bij, terwijl Stefan namens DIO twee keer wist te scoren. De doorgaans sterke keeper van Zuidwesthoek bakte er zogezegd niet veel van deze wedstrijd. Reden voor een keeperswissel, hetgeen niet vaak voorkomt! Met een lekkere 1-6 voorsprong ging DIO dus de derde periode in. DIO bleef zijn eigen spel spelen en Zuidwesthoek bleef aanvallen, maar ook veel missen. Bij DIO was bijna elke aanval een doelpunt, waarbij enkele wonderschone lobballen van Tim. Zuidwesthoek viel veelvuldig aan en beukte op het goal van Theo: zonder resultaat. Met een ruime 4-8 voorsprong ging DIO de laatste periode in. Een periode waarin Zuidwesthoek alles op alles zette om de overwinning binnen te halen. Het mocht echter niet baten. Tom scoorde namens DIO in de laatste periode het eerste doelpunt en daarmee knakte de moraal bij de tegenstander. De rest van de wedstrijd speelde DIO de bal goed rond en bleef strak verdedigen. Zuidwesthoek drong aan, maar kon niet voorkomen dat de hekkensluiter DIO de koploper versloeg met 7-9!!! Complimenten voor het team, dat dankzij dit voortreffelijk spel twee plaatsen is gestegen in het klassement.

Net als het jeugdteam van DIO krijgen de beide heren teams nu een aantal weken rust. Op zaterdag 16 januari 2016 spelen alle drie de teams van DIO vanaf 15.15 uur thuis in De Banakker. Het belooft een spannende waterpolomiddag te worden, dus komt allen. Meer info: www.dio.nl

Comments are closed.

Sport en Vereniging