DIO Waterpolo pakt uit

0

ETTEN-LEUR – De Etten-Leurse waterpolo teams van Z&PC DIO speelden zaterdag 12 maart alledrie uit.

Het DIO waterpolo jeugdteam CJ1 reisde af naar Veghel om het op te nemen tegen Gorgo CJ1. Jack coachte het team samen met Sander, die nog steeds niet kon spelen vanwege een rugblessure. DIO ging direct in de aanval door twee snelle passes van Thijn en Lucas op Cas. Hij kon hierdoor tweemaal scoren. Daarna maakte Veghel een tegengoal. Dankzij een mooie DIO aanval van Thijn, Enya, Lucas op Cas, kon Cas nog tweemaal scoren en maakte ook Lucas een prachtig doelpunt (1-6). De tweede periode hielt Sebastiaan het doel potdicht. DIO scoorde in deze periode vier maal: de eerste door Merel na een mooie aanval, tweemaal Cas en daarna nog een keer Merel, die een mooie pass kreeg van Enya (1-10). Ook in de derde periode bleef DIO druk uitoefenen. Daniel gaf een verre pass op Cas en die maakte vervolgens opnieuw een doelpunt. Direct daarna deed Daniel een pass op Ryan, die vervolgens Cas wist te bereiken, waardoor hij de bal weer in het doel kreeg. Veghel wist in deze periode slechts eenmaal tot scoren te komen. Door opnieuw een DIO pass van Ryan op Cas, die de bal in het net kreeg werd het 2-13. Ook in de vierde periode bleef DIO aanvallend spelen en was de verdediging scherp. Lucas scoorde tweemaal, Cas tweemaal en Merel eenmaal. Ook Veghel kwam nog tot een doelpunt. Met een eindstand van 3-18 nam het gemengd jeugdteam van DIO de volle drie punten mee terug naar Etten-Leur.

De Heren 2 van DIO lukte het helaas niet om, net als het jeugdteam, in hetzelfde Veghel de punten mee naar huis te nemen. Zij verloren hun uitwedstrijd tegen Gorgo Heren 1 met 8-5.

Voor de Heren 1 van DIO stond de uitwedstrijd tegen De Zeeuwse Kust 3 (DZK) op het programma. De trip naar Vlissingen begon om half vijf met de gedachte dat ze bijtijds aanwezig moesten zijn. De voorgaande wedstrijden liepen dusdanig uit, dat de wedstrijd 25 minuten later begon dan gepland. DIO Heren 1 is op het goede spoor en wilt deze lijn doortrekken. Coach Hielkema had zijn strijdplan erop voorbereid. Het was Jelle, die de score opende en de 1-op-1 situatie tegen de keeper goed binnen wist te schieten. DKZ kwam in de slotseconde van de eerste periode nog gelijk. In de tweede periode was het Michel, die via een lob bal de keeper wist te passeren. Ook in de tweede periode wist DZK weer op een gelijke stand te komen. Dankzij een doelpunt van Roy in de derde periode kwam DIO op voorsprong. Na twee tegendoelpunten was het Roy, die met een 5 meter bal DIO op een 4-4 gelijke stand bracht. Daarna maakte Sander twee prachtdoelpunten, waarmee de winst werd binnengehaald. De vierde periode verliep rustig zonder doelpunten en slechts één persoonlijke fout van DZK. Met de een eindstand van 5-6 pakten het heren 1 team de drie punten en liggen ze daarmee op koers.

Meer info over waterpolo, zie: www.dioweb.nl

Comments are closed.

Sport en Vereniging