Etten-Leur geniet volop van Profronde

0

ETTEN-LEUR – Voor het elfde jaar op rij vindt zondag de Profwielerronde van Etten-Leur plaats. De Oude Bredaseweg, locatie voor start en finish, heeft veel weg van de Champs-Élysées in Parijs. Duizenden wielerliefhebbers genieten met volle teugen van het grootste gratis profwielercriterium van Nederland, waar toppers als Chris Froome, Bauke Mollema en Warren Barguil aan de start verschijnen.

De Stichting Wielertopsport Etten-Leur, onder leiding van voorzitter Ronnie Buiks, heeft met hulp van vele enthousiaste sponsoren kosten noch moeite gespaard en het onmogelijke mogelijk gemaakt. Bijna alle mannelijke wielertoppers geven acte de présence bij de Profronde. Onder hen viervoudig gele truiwinnaar van La Grande Boucle Chris Froome. Hij landde zondagochtend op Schiphol met een lijntoestel vanuit Kazachstan samen met zijn ploeggenoot en winnaar van het bergklassement in de Giro, Mikel Landa. In Amsterdam werden ze met een privéjet opgehaald om vervoerd te worden naar Breda International Airport. Een ander toestel bracht Warren Barquil, de Franse winnaar van de bolletjestrui in de Tour, ook naar deze luchthaven.

Toppers
Verdere toppers zijn onder andere de kersverse Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam, Touretappe-winnaar en winnaar van de Profronde Etten-Leur in 2016 Bauke Mollema, de drager van de bergtrui in het Critérium de Dauphiné Koen Bouwman en last but not least voormalig schansspringer Primož Roglič. Hij is de eerste Sloveense winnaar van een etappe in de Tour, winnaar van het profomnium van Zevenbergen en superspecialist in tijdrijden.

Dames
Ook bij de dames is een sterk rennersveld aanwezig. Niet zo sterk als vorig jaar, maar wel met toppers als Puck Moonen, Thalita de Jong en Demi de Jong. Ronnie Buiks: “Vanwege verplichtingen in het buitenland konden wij helaas niet beschikken over Anna van der Breggen, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten. Maar hen proberen we weer te contracteren voor de volgende editie.”

BIJDRAGE NICO KORSTEN

Bauke Mollema (Large) Dikke banden race (Large) Froome (Large) groep (Large) Mikel Landa (Large) publiek (Large)

Comments are closed.

Algemeen