Geen top weekend voor waterpolo DIO

0

ETTEN-LEUR – De waterpoloteams van Z&PC DIO hadden afgelopen weekend (20 en 21 februari) weinig reden tot vreugde.

Afgelopen zondag stond voor DIO Heren 1 de avondwedstrijd tegen TRB uit Tilburg op het programma. Dat de start van de wedstrijd laat was (19:45) was te merken aan de heren van DIO. Laat in de eerste periode was het TRB, die de openingstreffer wist te maken. Daarna trok de thuisploeg in een scorende lijn door naar 5-0 in de tweede periode. Het was gelegenheidsdoelman Kevin die een 5 meter wist te keren. In de derde periode was het rustig, op enkele persoonlijke fouten na van beide kanten, werd er niet gescoord. Voor de laatste periode was er een keeperswissel: Jelle nam het stokje over. Gelukkig wist DIO zichzelf nog van de 0 af te krijgen, dankzij een doelpunt van Roy. Vrij kort daarop was het Ed, die nog een doelpunt mee wist te pakken. Daarna wist TRB nog 4 treffers te maken, waarmee de wedstrijd eindigde in een 9-2 nederlaag. Volgende week (zaterdag 27 februari) gaat het DIO heren 1 team voor de revanche tegen Gorgo (Bernheze): deze keer op een normale tijd (15:15 uur), in de vertrouwde Banakker.

Ook het DIO Heren 2 team had weinig succes in hun uitwedstrijd tegen de Dokkelaers Heren 1 uit Hilvarenbeek. Zij verloren zaterdag de wedstrijd met 5-2.

Het jeugdteam DIO CJ1 speelde zaterdag thuis tegen SBC2000CJ1 uit Breda. Jorrit, ons jongste teamlid, assisteerde bij het aanbieden van de bidons. In de eerste periode ging het redelijk gelijk op. Cas wist tweemaal te scoren en Breda scoorde vier maal (2-4). In de tweede periode waren er wel kansen voor DIO maar Enya en Sebastiaan wisten niet tot scoren te komen: de bal raakte de lat. Breda viel feller aan en Sander, Ryan en Daniel konden niet voorkomen dat Breda twee maal kon scoren (2-6). In de derde periode was er aan de kant van DIO een keeperswissel, omdat Sander geblesseerd was aan zijn rug. Sebastiaan nam zijn plaats in het goal. Merel ging mee in de aanval, maar kreeg de bal er niet in. Een mooie samenwerking tussen Sebastian en Thijn voorkwam een doelpunt. Breda wist echter toch twee maal tot scoren te komen (2-8). In de laatste periode leed DIO veel balverlies. Op één of andere manier wisten ze elkaar niet meer te vinden. Nadat Breda vijf meter bal scoorde, kwamen zij nog vier maal tot scoren toe, waarmee de eindstand eindigde in een 2-13.

Het DIO jeugdteam kan nog wel versterking gebruiken. Waterpolo DIO nodigt daarom alle meisjes en jongens van Etten-Leur e.o. met een zwemdiploma uit om vrijblijvend een aantal trainingen te komen bijwonen. Het jeugdteam traint op woensdag (tussen 19.00 en 20.00 uur) en zondag (tussen 10.00 en 11.00 uur) in de Banakker te Etten-Leur. Meer info: www.dioweb.nl.

Comments are closed.

Sport en Vereniging