Jeugdteam Waterpolo DIO zorgt voor spanning

0

ETTEN-LEUR – Afgelopen zaterdag mocht het waterpolo jeugdteam DIO-CJ1 het thuis opnemen tegen ZPC De Zeeuwse kust CJ1 uit Vlissingen.

DIO speelde met een minimale bezetting, dus opnieuw zonder reservespelers.

In de eerste periode ging DIO direct in de aanval. Merel, Thijn en Daniël lagen goed te verdedigen en maakte het ZPC lastig om tot scoren te komen. Cas kreeg de bal en hij scoorde 1-0. Ook ZPC wist te scoren, waardoor de score op het einde van de eerste periode 1-1 stond. In de tweede periode ging het gelijk op. Mooie aanval van Cas op Enya, die het scorebord op 2-1 kreeg. Sander lag uitstekend te keepen. Hij wist veel ballen uit het net te houden. ZPC kreeg 5 meter bal, die zij wisten te benutten. Hiermee kwam de periode stand op 2-2. In de derde periode gooide Sander veel lange ballen op Cas, waarvan hij er een verzilverde in 3-2. Sebastiaan kreeg de bal, maar helaas kreeg hij deze niet in het net. Vervolgens kon ZPC twee keer scoren, zodat de periode stand 3-4 werd. Het werd in de vierde periode zwaar voor DIO. ZPC scoorde namelijk direct. Maar DIO knokte door. Dankzij een prachtige aanval van Sander, Thijn, Enya op Cas werd het 4-5. Cas benutte daarna nog een mooie kans (5-5). Kort daarop werd het 5-6 uit een snelle aanval van ZPC, maar gelukkig wist DIO in de laatste minuut de eindstand van deze spannende wedstrijd te brengen naar 6-6.

Later die dag vertrok DIO Heren 1 naar Veghel voor de wedstrijd tegen Gorgo. Helaas wisten de heren niet te winnen en verloren zij met 8-4. Doelpunten kwamen van Roy (met een ware hattrick) en Sander. DIO Heren 1 staat nu op een achtste plaats in de competitie.

Voor meer informatie: www.dioweb.nl

Comments are closed.

Sport en Vereniging