Moni-Cure: hoogstaande manicure- en pedicurezorg

0

ETTEN-LEUR – Onze ledematen, armen en benen, handen en voeten, zijn de hele dag flink in de weer en hebben het vaak zwaar te verduren. Onze voeten dragen voortdurend ons hele gewicht met zich mee en met onze handen kunnen we onze directe omgeving manipuleren. Reden om zowel handen als voeten optimaal te verzorgen.

DOOR FRANS VAN DER BOM

Monique Aerts heeft van haar hobby haar werk kunnen maken en heeft sinds 2012 een bloeiende manicure- en pedicurepraktijk in een modern ingerichte, lichte en hygiënische salon aan het Wagenhuis in Etten-Leur.

Ruim scala
Aerts werkt uitsluitend op afspraak en biedt een ruim scala aan voet- en handbehandelingen. Zo kunt u bij Moni-Cure terecht voor alle pedicurebehandelingen, zoals diabetische en overige risicovoetbehandelingen, gelnagels, acrylnagels, nail-art, gel op teennagels, gelpolish en manicure behandelingen. De salon van Moni-Cure is goed toegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid. Voor cliënten die moeilijk ter been zijn of door andere omstandigheden niet naar de praktijk kunnen komen, werkt Monique ook ambulant.

Manicurezorg
De manicurezorg is vooral van toepassing op natuurlijke nagels, zoals gespleten nagels, traumanagels of beschadigde nagels ten gevolge van bijvoorbeeld een chemokuur. Bij een basismanicure worden de nagels in vorm gevijld, schoongemaakt en de nagelriemen verzorgd. Met een extra scrubbehandeling worden dode huidcellen van hand en arm verwijderd en de huid in optimale vorm gebracht. Deze laatste behandeling kan nog uitgebreid worden met een parafine behandeling
Nieuw is de revolutionaire IBX behandeling, waarbij door middel van warmte en speciale oliën de bovenste lagen van de nagelplaat aan elkaar gebonden worden. IBX is ook zeer geschikt voor kapsters, nagelbijters en mensen die veel met hun handen in water zitten.

Nagelstyling
Moni-Cure heeft een zeer goede naam opgebouwd in het behandelen, aanbrengen en onderhouden van kunstnagels. Een veel gebruikte manier om eigen nagels te verstevigen, is het aanbrengen van acrylnagels. Hierbij kan er voor gekozen worden om de nagel naturel te houden of te voorzien van een wit of gekleurd glitterrandje.
Een variant op acrylnagels is de gelnagel, die vooral gebruikt wordt om een nagel te verlengen of te verstevigen. De mogelijkheden van gelnagels zijn zeer ruim qua kleur. Een andere materie om natuurlijke nagels te verstevigen is de zogenaamde gelpolish of gellak. Het werkt nagenoeg hetzelfde als nagellak, maar met het grote voordeel dat het twee tot vier weken blijft zitten zonder te beschadigen. Bij nagelstyling hoort ook nail-art. Dit is de verzamelnaam voor de verschillende manieren waarop nagels versierd kunnen worden; de mogelijkheden zijn haast ongelimiteerd.
Tot slot: Nagelbijten is een veel voorkomend probleem, maar nagelbijters zijn bij Moni-Cure heel goed te behandelen

Gediplomeerd
Monique Aerts is gediplomeerd als medisch pedicure en kan als zodanig alle zogenaamde risicovoeten behandelen. Dit zijn voeten met problemen die ontstaan zijn ten gevolge van diabetes, reuma, ouderdom, spasticiteit en verwaarlozing. Veel zorgverzekeraars vergoeden de pedicure behandeling bij deze problemen geheel of gedeeltelijk.

Moni-Cure, Wagenhuis 2, Etten-Leur. Telefoon: 06-10 35 89 01. E-mail: info@moni-cure.nl; website: www.moni-cure.nl

Monique Aerts in haar salon aan het Wagenhuis in Etten-Leur. FOTO FRANS VAN DER BOM

Comments are closed.

Bedrijvig Nieuws