Naar de Noordkaap voor 3FM Serious Request

1

ETTEN-LEUR/WOUW – Een lang gekoesterde droom van twee vrienden om naar de Noordkaap te gaan wordt werkelijkheid. Op 8 december vertrekken ze per auto met 45 andere teams richting het hoge noorden om deel te nemen aan de Noordkaap Challenge. Onderweg moeten gesponsorde opdrachten uitgevoerd worden en de opbrengst wordt op 20 december in Apeldoorn overhandigd. Daar staat dit jaar het Glazen Huis van 3FM Serious Request om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Marcel de Visser uit Etten-Leur en Anton Hooijdonk uit Wouw hebben hun auto klaar en popelen om te vertrekken. Zij gaan, onder de naam twomenfreezing, deelnemen aan de zevende Noordkaap Challenge. De Visser en Hooijdonk gaan in dertien dagen 8.000 kilometer rijden en zullen onderweg challenges (uitdagingen) uitvoeren. Via hun Facebookpagina ‘twomenfreezing’ konden en kunnen mensen hun bijdrage storten en de tegenprestaties kenbaar maken.

Bloot
Een van de opdrachten is bijvoorbeeld om bloot, wel in zwembroek overigens, koppie onder te gaan in de ijskoude wateren van Noorwegen. Verder moeten ze onder andere een sneeuwpop maken, een radslag in de sneeuw uitvoeren en de vogeltjesdans doen, waarvoor ze de andere teams ook hopen te porren. Op elke foto op Facebook moet emoji Mr. Pooh staan. De grootste klap wordt binnengehaald met het eten van Surströmming. Die uitdaging moest vijfhonderd euro opbrengen want dit Zweedse gerecht, erg geliefd daar, is gefermenteerde Oostzee haring waarvan de verpakking onder water moet worden opengemaakt daar de stank overweldigend is.

Vertrek
Op 8 december verzamelen de deelnemers in Hilversum en vertrekken zij na het startschot vanuit de studio van 3FM. Zij worden begeleid door een karavaan van zes à zeven auto’s met een mediateam, vloggers, een 3FM dj, een arts en helpende handjes. De reis gaat via Duitsland, Denemarken, Zweden en Finland naar het noordelijkste puntje van donker Noorwegen. De auto is door een enthousiaste autodealer aangepast en voorzien van antivries, geschikt voor tachtig graden Celsius onder nul, verstralers en een verwarmingselement op de motor om de olie vloeibaar te houden. Met sneeuwkettingen, spijkerbanden en heel veel warme kleding aan boord, gaan de mannen op weg om temperaturen tot min dertig te trotseren.

Noordkaap
Op 15 december hopen de ongeschoren mannen (‘We mogen ons niet meer scheren tot we terug zijn’)de Noordkaap te bereiken en te kunnen genieten van het Noorderlicht. De terugreis gaat via Zweden en op 20 december worden de teams verwacht in Apeldoorn bij het Glazen Huis. Daar worden zij groots onthaald en wordt het uiteindelijke bedrag van de Noordkaap Challenge symbolisch aan het team van 3FM Serious Request en het Rode Kruis overhandigd.

Doel
Het doel dit jaar is om kinderen die, door rampen en conflicten wereldwijd, van hun ouders gescheiden zijn en daardoor ernstig gevaar lopen om te worden misbruikt, weer bij elkaar te brengen. “We hadden een droom om naar de Noordkaap te gaan. Maar we wilden dat aan een goed doel koppelen. We hebben zelf kinderen dus dat geeft dit doel een extra dimensie”, aldus het tweetal.

Hun belevenissen zijn live te volgen op de website: www.twomenfreezing.nl

1 reactie

Algemeen