Paardenfok- en Showdag met keuringen en shows

0

ETTEN-LEUR – Een 114 jaar oude traditie in Etten-Leur, de Paardenfok- en Showdag, is in aantocht.

Op zondag 13 augustus wordt de Paarden Fok- en Showdag weer georganiseerd. Op deze dag worden de terreinen van Stal ’t Sander omgetoverd tot een waar buitenfestijn voorzien van de nodige activiteiten. Het bestuur met nieuwe gezichten hebben hun best weer gedaan om een leuk programma samen te stellen.

Op die dag start men om 10.30 uur met diverse keuringen van Trekpaarden, Friesen en Haflingers. Om 12.00 uur start men in de andere buitenbak met de Dressuurwedstrijden. Ondanks de vakantieperiode hebben een redelijk aantal deelnemers zich opgegeven om in een onderlinge strijd te kijken wie de beste is. Niet alleen de volwassenen zullen deelnemen maar ook de jeugd is aanwezig. Zij strijden om een mooie wisselbokaal, welke beschikbaar is gesteld door de Gemeente Etten-Leur.

Er worden ook diverse paardenshows worden uitgevoerd. Zo ook is er voor de 1e keer een Concours De Elegance. Hier wordt geshowd hoe mooi de koets is maar ook hoe elegant de mensen zijn aangekleed. Tevens heeft het bestuur een demo geregeld waarin dressuur versus western wordt getoond. Een en ander wordt verzorgd door Bo en Rindy uit Aalsmeer. Maar zij demonstreren nog veel meer.

Wist u dat er ook Gilden zijn die een paard gebruiken? Nee, kom dan kijken want we hebben er een gevonden, nl Sint Joris uit Rijsbergen, ook zij verzorgen een demo.

Ook is er weer een strodorp met verschillende kraampjes op allerlei gebied. Diverse mensen stellen hun hobby’s tentoon. Aan de kinderen is ook gedacht. Ze kunnen deelnemen aan een puzzelroute met huifkarrit, ponyrijden, vliegend tapijt en diverse spelletjes.

Daarnaast is er weer ruimte gereserveerd voor een Prominenten- en een kasteleinsrace De prominenten zullen hun kunsten laten zien tijdens een menwedstrijd. Met de prominenten wordt nog onderhandeld wie hier aanwezig zullen zijn. Naar verwachting zal de aftredende voorzitter van de Adriaan van Bergen stichting, Frank Vrolijk, zijn opwachting maken. Zijn tegenstander twijfelt nog maar dat heeft niets met angst te maken. Voor wat betreft de kasteleins zal Ton Stoop wederom zijn titel gaan verdedigen.

Deze dag word gezellig aangekleed door diverse optredens van de Maya Dansers. De entree is gratis.

De dag start om 10.30 uur en eindigt rond de klok van 16.30 uur. Daarna is er nog tijd om gezellig na te praten op het pleintje voor de bar want uiteraard is er ook gedacht aan het inwendige van de mens.

Mocht u niet van wielerrennen houden of andere sporten dan is dit de moeite waard om te komen kijken. U kunt voor verdere informatie kijken op onze website www.pfkb.nl of op onze facebookpagina.

Comments are closed.

Sport en Vereniging