Perficio, WISI en PIA willen slimmer organiseren

1

ETTEN-LEUR – Elk jaar weet JCI Etten-Leur (voorheen Junior Kamer Etten-Leur) een uitdagend thema te verzinnen voor bedrijven die vinden dat ze in aanmerking komen voor de titel Beste Ondernemers Visie met hieraan verbonden de BOV trofee. Dit jaar is het thema Partners in Business. Niet drie genomineerde bedrijven dit keer die de jury ervan proberen te overtuigen dat zij de trofee verdienen, maar drie combinaties van afzonderlijke bedrijven die door samenwerking hun krachten hebben gebundeld. Op vrijdag 1 september wordt voorafgaand aan het culinaire evenement Lekker Etten-Leur de winnaar van de BOV trofee bekendgemaakt. De combinatie Perficio, WISI en PIA is een van de drie genomineerden.

De combinatie Erwin van Oss, Willem Siebers en Ferdi Laban gaat ervoor zorgen dat problemen bij bedrijven worden opgelost. Dat garanderen ze zelfs. Met hun diverse expertises zoeken zij knelpunten op, maken een plan en voeren dat vervolgens uit. Het beste uit mens en techniek halen noemen zij dat.

Contacten
De eerste contacten werden in 2016 gelegd via netwerkorganisatie BNI. Willem Siebers van WISI Consultancy en Ferdi Laban van PIA Automation raakten aan de praat, hadden een goed gesprek en gingen doordenken. Erwin van Oss van Perficio managementadviseurs werd benaderd en het balletje ging rollen. Er ontstond een visie, de mogelijkheid om ondernemingen te stroomlijnen door een totaalplan te presenteren.

Mens
Van Oss werkt als managementadviseur vanuit Perficio en is de man die organisaties op het gebied van de mens in kaart brengt. Of dat nu bij productiebedrijven, overheden of scholen is. “We helpen organisaties om een stap te maken. Als er ergens iets niet lekker loopt, of dat nu op de werkvloer is of bij ondersteunende afdelingen, dan kijken we waar de schoen wringt. Vervolgens gaan we mensen ondersteunen en leren hoe daarmee om te gaan zodat ze zelfstandig het probleem op kunnen lossen. Zo worden er betere resultaten bereikt. Perficio betekent letterlijk afronden.”

Techniek
Ferdi Laban, mede directeur en eigenaar van Pro Industrial Automation, neemt de techniek voor zijn rekening. “Wij zijn een elektrotechnisch automatiseringsbedrijf en zorgen bij een productielijn voor het ontwerp, de besturing en de software. Een compleet ontwerp tot en met de installatie op locatie en het in bedrijf nemen.” Ook het optimaliseren van productielijnen, het oplossen van technische problemen en updaten van software van bestaande productieprocessen hoort daarbij.

Proces
Die kennis en kunde komt Willem Siebers, oprichter en eigenaar van WISI Consultancy, goed van pas want hij is degene die productieprocessen binnen bedrijven aan een onderzoek onderwerpt. “Ik licht een organisatie door, van voor naar achteren. Het hele proces vanaf de aanvoer van de grondstof tot en met de afvoer van het eindproduct. Van iedere stap in het proces wordt bekeken wat de invloed op het totaal is. De verzamelde data worden geanalyseerd en in kaart gebracht. Vervolgens worden de knelpunten en problemen vastgesteld en de techniek zorgt voor de oplossing.”

Resultaat
“Na onze eerste kennismaking zijn we een aantal keren bij elkaar geweest. We kwamen tot de conclusie dat we samen veel meer te bieden hadden en we zijn deze visie gaan uitwerken tot een concept”, zegt Ferdi Laban. Van Oss vult aan: “MTP, mens, techniek en procesaanpak is onze visie. Onze gezamenlijke expertise is van grote waarde voor bedrijven.” De drie vinden dat zij elkaar perfect aanvullen. De organisatie wordt gestroomlijnd qua personeel; techniek en productieprocessen worden onderzocht op problemen die vervolgens worden opgelost. “Wij garanderen resultaat”, aldus Laban. “Dat maakt onze samenwerking uniek.”

Vliegwiel
Die samenwerking verkeert nog in de opstartfase, maar de mannen zijn vol vertrouwen voor de toekomst. “Mensen zijn geneigd om naar één probleem binnen hun bedrijf te kijken. Maar alles grijpt in elkaar. Wij fungeren als vliegwiel. Door alle processen op elkaar af te stemmen ontstaat een soepel lopend bedrijf waarbij het einddoel, de klant, centraal staat. Zo efficiënt mogelijk tegen zo min mogelijk kosten. Dit is de toekomst.” BIJDRAGE STELLA MARIJNISSEN

1 reactie

Algemeen