SC Unitas’30 hanteert nieuwe spelvormen KNVB

0

ETTEN-LEUR – Zoals jullie wellicht hebben gelezen heeft de KNVB besloten om per aankomend seizoen (2017/2018) wijzigingen in het pupillen-voetbal door te voeren. In dit artikel willen we jullie kort voorlichten over de veranderingen die er voor jullie wel (of juist niet) te wachten staan.

Wat verandert er precies? Met de introductie van het nieuwe pupillenvoetbal volgt Nederland het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en België. En daarmee werken we aan meer dribbelen, schieten, samenspelen, scoren voor onze kinderen en dus meer plezier voor onze jeugd.

Vanaf het seizoen 2017/’18 voetballen pupillen onder 8 en onder 9 jaar in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld, wedstrijden van 6 tegen 6. In het vorige seizoen speelden die leeftijdscategorieën nog 7 tegen 7 op een half veld. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Concreet betekent dit:

– Teams van Onder 8 en onder 9 (voorheen F-jeugd) spelen 6 tegen 6 in plaats van 7 tegen 7.

– Het veld is een kwart van een heel voetbalveld in plaats van een helft.

– De grootte van het doel blijft een pupillengoal.

– Er is een keeper.

– Speelduur 2x 20 minuten.

– Scheidsrechter: spelbegeleider.

– Strafschop: 7 meter (wordt alleen gegeven bij duidelijke scoringskans).

– De KNVB houdt geen standen bij; dus ook geen kampioenschap meer in O8 en O9.

Overige categorieën

Voor de categorie O7 (Minipupillen) zijn er wijzigingen doorgevoerd voor teams die deelnemen aan KNVB competities. Unitas’30 neemt niet deel aan KNVB competities en heeft de interne Champions League voor de categorie O7. Bij Unitas’30 blijft dat dus onveranderd.

Seizoen 2018/’19. Vanaf het seizoen 2018/’19 starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 met de nieuwe wedstrijdvormen. Met dit overgangsjaar krijgen verenigingen en voetballers de ruimte de nieuwe opzet te leren kennen en in te voeren. In totaal krijgen zo’n 300.000 voetballertjes met de nieuwe wedstrijdvormen te maken.

Voor de categorieën O13 tot en met O19 verandert er niets.

In diverse links te vinden op de unitas-site onder het hoofdje KNVB spelvormwijziging lees je al wat over de nieuwe spelvormen bij de pupillen:

Unitas’30 organiseert op 30 augustus een informatie bijeenkomst voor de betrokkenen in deze categorie om e.e.a. toe te lichten. We komen hier later nog op terug.

Trainingsinformatie

Onder voorbehoud van eventuele noodzakelijke wijzigingen en met excuses voor de late berichtgeving zijn de trainingstijden voor alle teams bekend en ingevuld op de website. Bij de teampagina staat aangegeven wanneer de training is.

De MP teams gaan op woensdagmiddag trainen tussen 14.00 en 16.00. Een definitieve indeling volgt nog.

We zijn overigens nog steeds op zoek naar enkele trainers voor teams in de JO11, JO10, JO9 en specifiek voor JO17-6.

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Neem dan contact op via de desbetreffende coördinator of via jeugd-recreatief@unitas30.nl. Bent u trainer of leider en heeft u een vraag of specifiek verzoek over de training, neem dan ook via dit mailadres contact op.

Comments are closed.

Sport en Vereniging