Seizoen DIO Waterpolo geopend

0

ETTEN-LEUR – Zaterdag 1 oktober werd in de Banakker het waterpolo seizoen officieel geopend met twee thuiswedstrijden van de Heren 1 en 2 teams.

Het Heren 1 team van DIO wonnen in een zwaarbevochten wedstrijd tegen het Heren 1 team van De Donkelaers uit Hilvarenbeek met 5 tegen 4. Ondanks een prachtig afstandsschot van Kevin Jochems en de drie winstpunten, kon coach Anne Hielkema nog niet echt tevreden zijn over het spel van zijn mannen. Doordat de wedstrijd qua scores gelijk op ging, bleef de wedstrijd tot de laatste seconde voor het publiek spannend om naar te kijken.

Het Heren 2 team van DIO wist haar eerste wedstrijd tegen het Heren 3 team van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen ruim te winnen (9-1). Al in de eerste seconden scoorde Tom Spigt het eerste doelpunt. Jubilaris Joost Eling (40 jaar DIO lid) hield het doel goed dicht, waardoor de Zeeuwen slechts eenmaal tot score kwamen. Voor verdediger Daniël Meeusen (16 jr.) was het zijn debuutwedstrijd bij het heren team, welke hij bijna wist te verzilveren met een doelpunt.

Dit seizoen is Z&PC DIO gestart met balvaardigheidstraining voor jeugdleden tot en met 10 jaar. Dit is een nieuw initiatief van DIO. Naast de zwemtraining op woensdag en vrijdag, wordt op zondagochtend van 10.00 tot 11.00 uur een training georganiseerd die grotendeels in het teken staat van het spelen met de bal. Deze trainingen worden gegeven in het instructiebad (kleine bad), zodat de kinderen gewoon kunnen blijven staan en het hiermee niet te intensief wordt.

Voor meer info, zie www.dioweb.nl.

Comments are closed.

Sport en Vereniging