REL turven/U8-team bij een wedstrijd tegen de Oysters in Etten-Leur.
REL turven/U8-team bij een wedstrijd tegen de Oysters in Etten-Leur. Foto: Rugbyclub Etten-Leur

Heren van REL ook volgend seizoen in 2e klasse

Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - De heren van Rugbyclub Etten-Leur (REL) spelen volgend seizoen ’24-’25 weer in de 2e klasse. In de afgelopen 2 weken zijn de resultaten in de competitie goed gevallen voor de heren. Winst op de nummer 2 en verlies van de nummer 4 in de competitie, heeft geresulteerd dat REL op de 3s plaats van de 6 teams in de competitie staat.

Het einde van het seizoen is voor de heren en de jeugd reeds afgelopen. Er volgen nog een aantal  toernooidagen voor de jeugd en de voorbereidingen voor de start van volgend seizoen ’24-’25 zijn begonnen. Om de jeugd warm te maken voor rugby is REL bij een aantal basisschooldagen aanwezig om de kinderen de beginselen van rugby te laten ervaren. REL hoopt in mei en juni een aantal kinderen en volwassenen te vinden die de rugbysport gaan omarmen.

Engels team U14 team op bezoek

Zaterdag 4 mei spelen de REL cubs/U14-team om 11:00 uur tegen een Engels team Richmond RFC uit Londen. Een team dat met ouders overkomt en een wedstrijd in Etten-Leur komt spelen. Na de wedstrijd zal er ook een lunch geserveerd worden voor spelers, ouders en begeleiding.

Kom rugby ervaren met een jeugdteam.

Sportdag vervolg: Rugby opentraining

De afgelopen koningsspelen zijn letterlijk in het water gevallen. Wij als REL hadden gepland om bij 7 basisscholen training te komen geven. Uiteindelijk hebben 4 basisscholen Rugby kunnen ervaren op hun sportdag. De komende weken zullen kinderen van nog 2 basisscholen rugby ervaren op hun sportdag.

In vervolg van de Rugby clinics op de basisscholen, organiseert REL op 13 mei een open training ook wel “Rugby experience-day” genaamd. Een training waar nieuwe sporters laagdrempelig de rugbysport kunnen  komen ervaren.

Ben jij 6 of ouder, kom dan zaterdag 18 mei met je maatje naar Sportpark de Streek en doe mee met de training! Training start om 10:00 uur, einde 12:00 uur.

Rugby in seizoen 24-25? Gewoon doen!

Ben jij niet bang om vies te worden? Zoek jij een teamsport die met regen ook gewoon doorgaat? Ben jij klein of groot? Dan is Rugby wat voor jou!!!

Jij en je maatjes kunnen de rugby sport zelf komen ervaren tijdens de jeugd en/of senioren trainingen op de dinsdag en donderdag avonden. Iedereen is welkom op het sportpark de Streek en meld jezelf in het clubhuis aan de bar.

De jeugd van 7 t/m 11 jaar trainen van 18:30-19:30 uur; ben je 12 t/m 17 jaar trainen van 18:30-20:00 uur.

Ben je 18 jaar of ouder is de training van 20:00 tot 21:30 uur.

Meer informatie over Rugby en / of over REL, ga dan naar onze website:

www.rugbyclubettenleur.nl.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief