De Springplank kiest voor multidisciplinair programma tijdens Kinderboekenweek

0

ETTEN-LEUR – Het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar, ‘Gruwelijk Eng’, is door de leerlingen van openbare basisschool De Springplank in Etten-Leur op een bijzondere wijze beleefd. Donderdag werd de hele school omgetoverd tot een creatieve werkplaats, waarbij de leerlingen aan de slag gingen met dans, textiele werkvormen en decorwerk.

Directeur Marcel Peters van De Springplank zegt dat zijn school streeft naar een krachtige en stimulerende leeromgeving voor de leerlingen. “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om een afwisselend en uitdagend aanbod te presenteren. Deze visie matcht enorm goed met het project dat Claudia Verlind en Martijn Verdaasdonk van Danspas in samenwerking met onze leerkrachten hebben verzorgd.”

Optreden
De leerlingen kregen allemaal een dans in het thema ‘Gruwelijk Eng’ aangeleerd, maakten bijbehorende kledingitems en iedere groep fabriceerde zelf een onderdeel van het decor. Aan het eind van de dag gaven ze een optreden voor genodigden. Met dit project zijn de leerlingen van De Springplank op een andere manier aan de slag gegaan met het thema van de Kinderboekenweek. Zowel de choreografie, de muziek, kledingitems en decor stonden in het teken van bekende kinderboeken (afgestemd op leeftijd) binnen het thema ‘Gruwelijk Eng’.

Feestje
Peters: “De scholieren kwamen zo in aanraking met andersoortige muziek, werkten via dans intensief samen met andere kinderen, leerden over textielvormen en gingen ook nog aan de slag met het begrip decor. En uiteindelijk kregen ze ook nog de ervaring van een presentatiemoment.” Op deze manier blijft leren volgens de directeur leuk en aantrekkelijk. “Claudia en Martijn van Danspas maakten er voor de leerlingen, maar ook voor ons team echt een feestje van”, zo besluit hij.

Comments are closed.

Algemeen