Toursterren arriveren net op tijd op luchthaven

0

ETTEN-LEUR/BOSSCHENHOOFD – Het was het weekend van de vallende sterren, maar zondagochtend ook de aankomst van enkele sterren uit de Tour de France op Breda International Airport in Bosschenhoofd.

De Stichting Wielertopsport Etten-Leur had kosten noch moeite gespaard om Chris Froome, winnaar van de Ronde van Frankrijk; zijn ploeggenoot bij Team Sky, de Spanjaard Mikel Landa (vierde in de Tour), en winnaar van de bolletjestrui Warren Barguil aan de start te krijgen in de Profronde van Etten-Leur, die diezelfde middag voor de elfde keer op het programma stond.

Privéjets
Met medewerking van sponsors werden twee privéjets ingezet om het drietal op tijd aan de start te krijgen. Een risicovolle onderneming omdat de hele operatie luisterde naar een strak tijdschema. Voorzitter Ronnie Buiks van de organiserende stichting haalde dan ook opgelucht adem toen vanuit het Franse Bretagne het eerste toestel met aan boord Warren Barguil tegen 11.00 uur arriveerde.

Warren Barquil

Bagage
Rond datzelfde tijdstip was ook de aankomst gepland van het andere toestel met Froome en Landa. Dat liet echter nog even op zich wachten. Problemen met de bagage van Landa zorgden voor oponthoud op Schiphol, waar het tweetal na een vlucht vanuit Kazachstan vandaan moest komen. Het aantal keren dat Ronnie Buiks naar zijn borstzak en mobiel greep nam alsmaar toe, wachtend op het verlossende telefoontje vanuit Amsterdam dat het vliegtuigje was opgestegen richting Breda International Airport.

Gereedheid
De verzamelde (inter)nationale en lokale pers maakte van de gelegenheid gebruik om nog een kopje koffie te nuttigen en stelde zich weer in gereedheid nadat Buiks kon melden dat de privéjet met de Sky-renners de lucht was ingegaan met een geplande aankomsttijd van 11.55 uur. Dat dit uiteindelijk nog zo’n tien minuten later was, kon de voorzitter weinig deren; ‘zijn’ dure Tour renners waren allemaal net op tijd binnen om ’s middags van start te gaan in Etten-Leur. FOTO’S PETER HOUTEPEN

Comments are closed.

Algemeen