Unitas’30 JO13-4 speelt gelijk tegen VVR JO13-2

0

ETTEN-LEUR – Zaterdag speelde Unitas’30 JO13-4 tegen VVR JO13-2. Het zou de strijd der titanen worden. Want koploper VVR staat 3 punten voor op Unitas’30. Bij winst zouden we op gelijke stand komen.

Na de aftrap was het spelbeeld in balans. Niet dat er echt goed gevoetbald werd, maar daar en tegen werd er des te meer hard gewerkt. Het was iedereen duidelijk dat het vandaag ergens om ging.

Er zouden een aantal duels in het heetst van de strijd uit worden gevochten, maar de spelers deden dit op zeer correcte en sportieve wijze. Smetpuntje op de wedstrijd, was het uitvallen van de jarige Gijs na 5 minuten, die niet al te lekker aan de wedstrijd begon. Maar super dat hij het toch nog probeerde.

De wedstrijd ging gelijkwaardig op en neer. Maar beide partijen konden niet echt gevaarlijk voor de goal komen. Rond de 25e minuut was er een duel in de 16 meter van Unitas’30, waarbij de speler van VVR viel. De scheidsrechter besloot een penalty te geven. Terecht of onterecht, is dan geen discussie meer. Maar gelukkig hield onze keeper deze penalty eruit. Waardoor het wedstrijdbeeld gelijkwaardig bleef.

Na de rust was het wedstrijd beeld ongeveer hetzelfde. Al drong VVR net iets meer aan dan Unitas’30. Toch was het Unitas’30 dat vlak voor het einde van de wedstrijd de grootste kans kreeg. Een schot op goal werd door de keeper tegen de onderkant van de kruising gestompt, waarna de bal achter of voor de lijn stuiterde en daarna over de achterlijn verwerkt. Vorige week werd zo’n soortgelijke situatie nog met een tegendoelpunt beloond, maar nu besloot de scheidsrechter niet eens een hoekschop maar een vrije trap i.v.m. buitenspel te geven. Het kan verkeren, maar ook dat is voetbal. Gelukkig konden onze spelers hier redelijk mee omgaan en werd de wedstrijd sportief verder tot een eind gebracht. Einduitslag 0-0 is gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

Best Football Friends Meisjestoernooi

In juli en augustus vindt het EK vrouwenvoetbal in Nederland plaats. Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk meisjes en dames te laten voetballen. Want ook meisjes moeten op alle niveaus kunnen voetballen, van recreatie- tot en met selectievoetbal. Daarom heeft Unitas’30 ja gezegd tegen het BFF toernooi op zondag 14 mei van 10.00u tot 14.00u.

Heb jij zin in een sportieve, gezellige dag samen met je vriendinnen? Wil jij je skills laten zien tijdens het BFF voetbaltoernooi? Schrijf je dan nu in voor een Best Football Friends (BFF) toernooi bij Unitas’30, en nodig ook je vriendinnen uit! Iedereen kan gratis meedoen; of je net begint of al bij Unitas’30 of een andere club speelt, dat maakt niet uit.

Wie kan zich inschrijven

Inschrijven kan als je tussen de 10-14 jaar bent (geboortejaar 2003-2007). Er wordt gespeeld in 2 categorieën, namelijk 10-12 jaar en 13-14 jaar. Je speelt in een team van 6 speelsters. Een wedstrijd duurt 13 minuten. De winnaar van het toernooi speelt de regiofinale, en wie weet zelfs de provinciale finale vlak voor het grote EK. Daar vertegenwoordig je dan jouw gemeente!

Voor alle moeders is er een leuke verrassing op de dag zelf!

Wil je meer hierover weten? Neem dan contact op met Richard Rockx, meisjes@unitas30.nl, tel. 06-55983078.

Comments are closed.

Sport en Vereniging