Unitas’30 JO19-1 wint van Zeelandia-Middelburg JO19-1

0

ETTEN-LEUR – Het begin van onze jongens was meer dan goed. In balbezit werd er aanvallend gedacht en werd er met lef vooruit gevoetbald. Dit leidde tot een prachtige goal, een aanval uit het boekje!

Achterin werd een aanval van ZM onschadelijk gemaakt en werd Alisan ingespeeld. Hij opende gelijk vooruit en stuurde Yazid over links de diepte in. Hij passeerde zijn tegenstander en gaf de bal voor met links. Daar kwam Rick als een duveltje uit een doosje goed voor z’n tegenstander en hij kopte de bal keihard tegen de touwen. De keeper van ZM had de bal alleen maar gehoord en kon de bal uit z’n doel vissen en zo stond de 1-0 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

In de kleedkamer stond de warme thee klaar en werd het tactisch plan voor de 2e helft doorgesproken. Stefan en Riad vervingen Bryan en Ülkem.

Het veldspel aan onze zijde werd iets beter maar het ontbrak aan scherpte. Met name de laatste pass kwam niet aan waardoor onze aanvallende intenties strandden in goede bedoelingen maar niet in kansen. Het kon niet lang duren voordat ZM de terechte gelijkmaker zou maken en dat gebeurde. Het was een aanval door het midden die niet goed verwerkt werd en Yurjen wederom moest optreden. Hij was deze keer niet eerder bij de bal dan de tegenstander waardoor de bal op de stip werd gelegd. De speler van ZM koos de linkerhoek en liet Yurjen kansloos en zo werd het 1-1!. Duncan verving Rick waardoor Alisan een linie terug ging spelen en Fabian in de spits kwam te staan.

Deze wijziging pakte erg goed uit want binnen de kortste keren stonden we weer op voorsprong. Een aanval werd opgezet over de rechterkant van het veld. De bal kwam voor de voeten van Fabian die Yazid wist te vinden. De grensrechter van ZM vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter stond er beter voor en besloot het doelpunt goed te keuren, 2-1 dus!

Niet veel later was het wederom Fabian die met een strak afgemeten voorzet de bal op Alisan speelde. Alisan die zich terug in de basis had geknokt kon een goede wedstrijd bekronen met een schitterende goal 3-1.

Dit doelpunt voelde als een verlossing en het goede gevoel was ineens helemaal terug. Het verzet van ZM was echter nog niet gebroken want ze bleven zoeken naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook bijna, maar Danny kon met heel zijn lijf en leden voorkomen dat de spits van de tegenstander op doel kon schieten. Op de bank van de tegenstander werd er geappelleerd voor wederom een strafschop, maar dit werd resoluut weggewoven.

Het slotakkoord was voor Unitas. De ingevallen Yoran was met een afstandsschot gevaarlijk dichtbij om zijn debuut in 19-1 op te leuken met een goal. De keeper van ZM dacht daar anders over en pareerde Yorans inzet.

De 4-1 kwam er toch doordat een overtalsituatie werd gecreëerd en zoals wel vaker dit seizoen Riad Yazid vond. Hij schoof de bal beheerst met links naast de keeper en zo werd er nog een doelpuntje bij geprikt. Wij kijken terug op een erg goede eerste 20 minuten en een sterk laatste kwartier, schitterende doelpunten en een goede wedstrijdinstelling en last but not least een weekend met 3 punten.

Comments are closed.

Sport en Vereniging