Vera Koele pakt zilver in het Zeeuwse

0

ETTEN-LEUR – In het paasweekend op maandag 17 april vond in sporthal Baskenburg te Vlissingen, het jaarlijkse Moreau Gymnastics Tournement plaats.

Al jaren een favoriete wedstrijd van de turnsters uit de A-selectie van Dynamo Roosendaal. Een wedstrijd waarbij steeds meer toppers uit de Turnwereld de weg weten te vinden. Vera Koele en Dewi Govaers uit Etten Leur waren ook van de partij.

Een lange dag voor de trainsters die vanmorgen die begon met de instappers Nationaal 1 Daar wist Elin Antens er direct al met het goud van door te gaan en clubgenootje Micaela van Dorst pakte het brons. Dewi Govaers uit Etten Leur eindigde in deze categorie op de 9e plaats.

Lois Schoonen uit Oud Gastel wist in de Pupil 1 N1 voor eremetaal te zorgen en wel de derde plaats.

Pupil 2 N2 turnster Vera Koele uit Etten Leur, die samen in deze categorie zit met Angelica Danielse uit Goes, zaten vandaag in een grote groep met turnsters. Vera Koele begon op het toestel vloer met een mooie score van 14 pnt. Op sprong sprong ze zichzelf naar de tweede score hier en kon dus bovenin mee doen. Dit wist ze op de balk en brug nog goed vast te houden waar ze op dit laatste toestel ook weer als tweede beste scoorde. Vera traint op dit moment niet voluit door een lichte voetblessure maar wist zich hier toch weer naar een mooie allround 2e plaats te turnen.

In de categorie Pupil II N2 wisten de Dynamo turnsters een vol podium te bezetten. Joella Vermeulen pakte hier het goud, Jasmina Vaarnold zilver en Esmee Kools het brons. Zij gaan volgend seizoen de vrije oefenstof in en zijn al een eind op dreef om daar goed te kunnen gaan scoren. Vele turnsters uit omliggende plaatsen weten de selectie groepen van Dynamo Roosendaal te vinden. Deze drie dametjes komen toevallig allemaal uit Roosendaal.

In de laatste wedstrijd van de dag de “oudste” vier dames van Dynamo. Daar wist Chayenne Kromoredjo nog net een medaille mee te pakken en wel het brons. Zij komt uit in de Jeugd 1e divisie. Juniore turnster 1e divisie Manouk Haast won overduidelijk met 5 hele punten verschil op de nummer 2 het. Ruim goud dus voor haar.

Een geslaagd dagje dus op deze tweede paasdag.10 medailles in de pocket waarvan 1 zilveren in Etten Leur blijft. Weer terug kijkend op een leuke wedstrijd in het Zeeuwse.

Comments are closed.

Sport en Vereniging