Vertrouwenscoaches actief in Etten-Leur

0

ETTEN-LEUR – In Etten-Leur zijn sinds het begin van deze maand drie vertrouwenscoaches actief. Volgens de Gemeente Etten-Leur is het drietal aan de slag gegaan omdat zij het belangrijk vindt bewoners van Etten-Leur met al hun vragen bij de gemeente terechtkunnen.

Vertrouwenscoaches luisteren en geven advies over de te nemen stappen om iemands levenssituatie te verbeteren. Van zorgvraag tot gevoelsvraag. Samen wordt een pad bepaald. Vertrouwenscoaches informeren, begeleiden, verwijzen en werken waar nodig samen met het netwerk. Iemand beslist uiteindelijk echter altijd zélf over de te nemen stappen. De vertrouwenscoaches zijn elke werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (076) 50 477 34 en via het e-mail adres info@vertrouwenscoachettenleur.nl.

 Cliëntondersteuning

Naast de ondersteuning die de vertrouwenscoaches bieden, zijn er ook mogelijkheden tot cliëntondersteuning  bij een gesprek met de gemeente. Belangstellenden kunnen hiervoor een beroep doen op de gratis cliëntenondersteuning die geboden wordt door MEE en de KBO. MEE is bereikbaar via telefoonnummer (076) 522 30 90 of via het e-mail adres info@meewestbrabant.nl De KBO is bereikbaar (ook voor niet-leden) via de e-mail adressen info@kboetten.nl en k.b.o.leur@gmail.com.

 Wmo

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) verantwoordelijk voor de organisatie van onafhankelijke cliëntondersteuning. Cliëntondersteuning richt zich op alle inwoners en is gratis beschikbaar. FOTO ADDO SPRANGERS

 

Comments are closed.

Algemeen