Vriendjes en vriendinnetjes maken kennis met Z&PC DIO

0

ETTEN-LEUR – Woensdag 29 maart waren de vriendjes en vriendinnetjes van de zwemmers en waterpoloërs van Z&PC DIO uitgenodigd om een keer mee te trainen. Daarom lagen afgelopen woensdag ruim 50 kinderen in het Etten-Leurse zwembad.

Het eerste deel van de training stond in het teken van het (wedstrijd)zwemmen. Vol enthousiasme hebben de kinderen baantjes in de verschillende zwemslagen gezwommen om het uithoudingsvermogen te trainen (en kennis te maken met de verschillende zwemdisciplines) en leerden de kinderen ook hoe ze zo snel mogelijk naar de andere kant van het zwembad konden komen.

Na een welverdiende pauze met drinken en een lekkere koek, begon de waterpolotraining. Hier leerden de kinderen onder andere hoe ze de borstcrawl met het hoofd boven water moesten zwemmen (anders kun je de bal niet zien). Ook werden er een aantal toernooitjes gespeeld.

Aan het einde van de zwem- en waterpolotraining, mochten de kinderen nog even vrij spelen in het zwembad (zoals op de grote matten klimmen, van de glijbaan glijden en van de duikplank springen).

Kinderen (met minimaal een B diploma) zijn altijd welkom om gratis mee te doen aan een zwem- en/of waterpolo training in zwembad de Banakker te Etten-Leur. De zwemtrainingen zijn op woensdag en vrijdag van 18.00-19.00 uur en de Waterpolotrainingen zijn op zondag van 10.00-11.00 uur en op woensdag van 19.00-20.00 uur. Voor meer info: www.dioweb.nl.

Comments are closed.

Sport en Vereniging