Vuurwerkbom door brievenbus bij ouderlijk huis politicus

0

ETTEN-LEUR – Op Oudjaarsavond is in de wijk Centrum Oost in Etten-Leur met een vuurwerkbom flinke schade aangericht bij een woning aan de Lambertusstraat. Het projectiel werd bij het huis door de brievenbus naar binnen gegooid. Hierdoor werden onder andere de ruiten van de voordeur vernield.

De betreffende woning is het ouderlijk huis van raadslid Jake Owen Raats van Leefbaar Etten-Leur, die daar overigens intussen zelf niet meer woonachtig is.

Stenen
Het huis is eerder doelwit geweest van vandalisme toen jongeren er stenen door de ruit gooiden. Dat was in 2015 toen Jake Owen Raats kandidaat was voor de PVV bij de provinciale Statenverkiezingen. Hiervoor werden toen een drietal 14-jarige jongens opgepakt. Het is onbekend wie de daders zijn geweest op Oudjaarsavond en of er sprake is geweest van een gerichte of een willekeurige actie.

Kwartel
Vrijdagochtend rond 05.15 uur richtte een vuurwerkbom ook al flinke schade aan bij een woning aan de Kwartel in de wijk Hooghuis in Etten-Leur. Hierbij werden twee ramen in de voordeur en een raam in de gang er uit geblazen. De woning stond vol rook door het gordijn dat in brand stond en lag vol met glas.

Verband
Onduidelijk is of er een verband is tussen beide incidenten en of er sprake is van dezelfde daders. Bij de Kwartel zag een getuige twee jongens wegrennen.

Comments are closed.

112 Meldingen