Waterpolo DIO houdt de 9 punten in Etten-Leur

0

ETTEN-LEUR – Afgelopen zaterdag stond het zwembad de Banakker in het teken van waterpolo. Naast de drie thuiswedstrijden van het jeugd-, Heren 1- en Heren 2 team van DIO, stond ook een reünie wedstrijd met oud-spelers ter gelegenheid van het afscheid van zwemonderwijzer Michel Bego op het programma.

Het DIO jeugdteam speelde, onder leiding van Mika en Daniël en aangemoedigd door een fanatieke DIO supportersgroep, deze keer tegen Gorgo uit Bernheze. De jongens en meiden waren erg gemotiveerd en hadden er mega veel zin in. Dat was te merken, want de wedstrijd begon gelijk goed: binnen een minuut gooide Cas er 1-0 in.

De voorhoede wist elkaar super te vinden. Daardoor werd de 2-0 gescoord door Enya en kort daarop de 3-0 door (wederom) Cas. Dat Cas deze wedstrijd echt op dreef was, liet hij zien door het vierde doelpunt voor DIO te scoren. De achterhoede hield de boel potdicht en leverde mooie ballen aan. Nog voor de rust maakte Lucas er 5-0 van: wat een spel!

De tweede periode verliep rustiger en waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Gorgo kreeg meer kansen, die door keeper Sander eruit gehouden werden. Aan DIO-zijde werd een penalty gemist en belandde er een bal op de lat.

In de derde periode hadden de jongens en meisjes van DIO hun strijdlust weer gevonden.

Lucas gooide Cas aan en ja, toen werd het 6-0. Sander gooide uit naar Lucas, die weer de bal naar Cas gooide en er 7-0 van wist te maken. Dit samenspel tussen Sander, Cas en Lucas werd voor het arme Gorgo een aantal malen herhaald, waardoor het scorebord aan het eind van de derde periode op 11-0 stond.

Deze strijdlust werd na de pauze voortgezet: Cas maakte 12-0, Lucas 13-0 en 14-0 (door middel van 5 meter bal), Merel maakte 15-0 en Sebastiaan mocht de wedstrijd verdiend afsluiten met 16-0.

Deze prachtige eindscore kon alleen maar mogelijk worden gemaakt door een super achterhoede, bestaande uit Thijn, Ryan, Merel en keeper Sander.

In navolging op de overwinning van het jeugdteam, was DIO Heren 1 van plan hetzelfde te doen tegen de Zeeuwse Kust 3 (DZK) uit Vlissingen. De eerste periode begon rustig met een 2-0 voorsprong door Roy en Sylvan. De tweede periode was het enkel Sies, die voor DIO wist te scoren (3-0). In de derde periode kwamen de Zeeuwen dankzij twee doelpunten terug, maar gelukkig wist DIO er ook twee te maken (5-2).

Jeugdkeeper Sander kwam in de laatste periode het doel verdedigen. Dit deed hij uitstekend. DZK wist slechts twee keer te scoren. Dankzij twee doelpunten van Roy en Jelle in deze periode kwam de eindstand verdiend op 7-4.

Heren 2 DIO had tot nu toe nog geen punten weten te bemachtigen in deze competitie. Zij konden na de overwinning van het jeugdteam en Heren 1, dan ook niet achterblijven. In een bloedstollende wedstrijd tegen Gorgo Heren 1 (ook uit Bernheze), die lange tijd gelijk op leek te gaan, wisten zij de wedstrijd naar hun hand te zetten. Een welverdiende 9-6 overwinning was het resultaat.

Meer informatie over Waterpolo kunt u vinden op: www.dioweb.nl

Comments are closed.

Sport en Vereniging