Waterpolo DIO teams strijdend ten onder

0

ETTEN-LEUR – Na de succesvolle thuiswedstrijden van de drie waterpolo teams van DIO op zaterdag 14 november, mochten alle drie teams afgelopen zaterdag 21 november de regio weer in.

Het DIO heren 1 team ging op bezoek bij Aegir H1 in Eindhoven. Het werd een mooie pot met mooie kansen voor beide partijen.

DIO begon goed en wist de voorsprong te pakken, dankzij een doelpunt van Sylvan. Daarna was het Sies, die de 2-1 voor zijn rekening nam. In tweede periode wist Roy te scoren, maar Aegir helaas ook (tot tweemaal toe). Hierdoor kwam de score aan het einde van de tweede periode op 3-3.

In de derde periode ging Aegir met de voorsprong aan de haal. Sies en Roy wisten de achterstand te beperken door beiden de bal in het net van Aegir te krijgen (7-5).

In de laatste periode was het alles of niets. Het was Kevin, die de aansluiting wist maken, maar helaas was Aegir een kop te groot en werd de eindstand 8-6. Ondanks alles waren de heren van DIO tevreden en hebben ze gestreden als een team.

Het heren 2 team van DIO reisde af naar Vlissingen om te strijden tegen De Zeeuwse Kust Heren 3. Zij kwamen net als DIO H1, die in dezelfde competitie spelen, net iets te kort om de wedstrijd te kunnen winnen. Hun strijd eindigde in 5-2.

Het jeugdteam DIO CJ1 trokken naar Uden om het op te nemen tegen Zeester-Meerval CJ1. Sander coachte samen met Jack en Mika zijn mede teamspelers vanaf de kant.

In de eerste periode werd DIO verrast door het snelle spel van Uden. Al snel stond DIO op een 4-0 achterstand. Onze snelle Cas wist tot score te komen: 4-1.

Daarna kreeg Uden er direct weer een bal in (5-1), maar DIO knokte door. Enya wist Cas te vinden en hij scoorde de 5-2. Lucas kreeg de bal en zwom zo hard hij kon en wist ook te scoren (5-3). Daarna kwam Uden nog 4 maal tot scoren (9-3), wat door DIO werd beantwoord met mooie aanval van Ryan naar Cas, die vervolgens wist te scoren (9-4). Daarna ging Uden weer viermaal los met een tegendoelpunt van Cas als antwoord (13-5).

In de vierde periode wist DIO het spel te kantelen. Daniël, Merel, Thijn en keeper Sebastiaan kregen zij meer grip op de aanvallen van Uden. Cas scoorde twee maal, terwijl Uden eenmaal tot scoren kwam (14-7). In de laatste twee seconde kreeg Cas nog een vrije bal. Hij wist deze in één keer vanaf ruim 10 meter (!) in het net te gooien. Daarmee werd de eindstand 14-8. Hoewel deze stand anders doet geloven, heeft het DIO team het onderste uit de kan gehaald en konden zij met opgegeven hoofd terug naar Etten-Leur.

Het jeugdteam traint iedere woensdag (tussen 19.00 en 20.00 uur) en zondag (tussen 10:00 en 11:00) in De Banakker. Wanneer je een keer vrijblijvend wilt komen meetrainen, ben je van harte welkom.

Meer informatie: www.dioweb.nl

Comments are closed.

Sport en Vereniging