Waterpolo DIO

0

ETTEN-LEUR – Uitslagen afgelopen weekend van waterpolo DIO:

Waterpolo DIO-CJ1 mocht afgelopen zaterdag opnieuw afreizen naar Tilburg voor de wedstrijd tegen OZC’57 (Oisterwijk). DIO begon goed aan de wedstrijd en na het eerste partje stonden zij voor met 2-3, dankzij twee mooie doelpunten van Cas. Door een misverstand tussen verdediging en keeper, stond het na het tweede partje 3-3. In het derde partje kwam DIO al snel op achterstand (4-3). Gelukkig kreeg DIO een penalty mee en scoorde Cas de 4-4, gevolgd door een snelle tegengoal. DIO ging opnieuw in de aanval en door mooie opbouw van Sander, Thijn, Enya en Cas werd het 5-5. Na nog een mooie aanval, kreeg Sebastiaan de bal in het net van de tegenpartij (5-6). Cas scoorde nog tweemaal en na het derde partje stond het 5-8 op het scorebord. Tijdens het vierde partje bleef de verdediging scherp. OZC kwam er niet doorheen. DIO nam de overhand door twee doelpunten van Cas en een doelpunt van Sebastiaan. Op het eind kreeg DIO nog een penalty mee en ditmaal scoorde Enya. DIO-CJ1 won daarmee de wedstrijd met 5-11.

DIO Heren 1 speelde thuis tegen ZVDO’74 (Wijk en Aalburg). De eerste periode werd begonnen met een 0-1 achterstand, echter werd deze stand snel gelijk getrokken door een keurig ingeschoten 5-meter bal van Roy. In de slotfase van de 1e periode wist ZVDO’74 nog 1-2 op het scorebord te noteren. In de 2e periode zorgde Roy en Sylvan ervoor dat de score gelijk werd getrokken naar 3-3. De 3e periode werd geopend door Seppe, die voor ZVDO’74 een 3-4 voorsprong liet noteren. Na een uitsluiting van ZVDO’74 antwoordde DIO al snel met een doelpunt van Ed. Hierna volgde een wisselwerking van doelpunten waarbij Michel de 5-5 bracht. Aan het einde van de 3e periode was de stand 5-6. Gedurende de 4e periode vielen er twee uitsluitingen aan DIO’s kant, waarna zij de slotfase met twee man minder moesten spelen. In deze slotfase wist ZVDO’74 daardoor nog driemaal te scoren. De einduitslag werd 5-9 in het voordeel van bezoekende ploeg.

Met een beperkte bezetting traden DIO heren 2 thuis aan tegen het derde van Breda; een mix van jongere en wat meer ervaren spelers. Bij DIO ontbrak een groot deel van de voorhoede en dat was gedurende de wedstrijd goed te merken. Na de eerste periode stond er 1-3 op het scorebord in het voordeel van Breda. Jeroen wist de enige treffer voor de heren te maken. In de tweede periode hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht en wisten ze beiden tweemaal te scoren. Walter en Stefan waren namens DIO trefzeker. Het verschil van twee doelpunten bleef ook gedurende de derde periode gehandhaafd; en ook nu waren het Walter en Stefan, die de doelpunten maakten. Jammerlijk kreeg Joost in de derde periode zijn 3e persoonlijke fout waardoor hij de rest van de wedstrijd zijn manschappen vanaf de kant kon coachen en aanmoedigen.

In de laatste spannende periode werd het gat door Stefan verkleind naar 6-7 en zat DIO nog dichtbij de gelijkmaker. Dankzij goed keeperswerk (Theo) en solide verdediging (Henk-Jan en Jeroen), bleef er geloof in een gelijkspel. Helemaal toen Mathieu in de laatste minuut een dot van een kans kreeg. Helaas bleef zijn lob steken in goede bedoelingen en zo verloor heren 2 deze wedstrijd met 6-7.

www.dioweb.nl

Comments are closed.

Sport en Vereniging