Van werken in de Bisschopsmolen naar werken Thuis

0

ETTEN-LEUR – Na meer dan 26 jaar als klokkenmaker gewerkt te hebben in de Bisschopsmolen van Etten-Leur en al meer dan 46 jaar in het vak, is het tijd voor Van Os om het wat rustiger aan te gaan doen.

Ook al werkt hij niet langer vanuit zijn werkplaats in de Bisschopsmolen, maar vanuit zijn werkplaats aan huis, Van Os kan het niet laten om antieke, oude of uurwerken met een speciale betekenis voor de eigenaar te herstellen, zodat ze opnieuw de tijd kunnen aangeven.
Klokken of eigenlijk uurwerken hebben regelmatig onderhoud nodig, al zal de eigenaar zich dit niet altijd realiseren en meestal de klok pas aanbieden als deze kapot is.
Vanaf 1 april kan men telefonisch contact opnemen voor een afspraak om uw klok aan te bieden, als extra service kan het kapotte uurwerk ook opgehaald en na reparatie weer thuis bezorgd worden.
Het zal moeilijk zijn de Bisschopsmolen te verlaten, heel lang was het een bijzondere plek om te werken en veel inwoners van Etten-Leur wisten te vertellen waar je de klokkenmaker kon vinden.
Ook de digitale klok aan de buitenzijde was een blikvanger, waar je tijd, datum en temperatuur op kon zien.
De Molen zal zeer waarschijnlijk niet opnieuw verhuurd worden.
De molenaar wil de beneden verdieping, waar de tijd centraal stond, zoveel mogelijk terug brengen in de oorspronkelijke staat, dan staat daar de tijd wel even stil.

Van Os Uurwerken, 076 5037822 of 06 55331512, afgifte reparatie Klaroenring 153, Etten-Leur (op afspraak)

Comments are closed.

Bedrijvig Nieuws