Witte Paters houden missiewerk van Ettenaar Kees Dielemans in stand

0

ETTEN-LEUR – In oktober was het zeventien jaar geleden dat de Etten-Leurse pater Kees Dielemans in Oeganda op 67-jarige leeftijd overleed. Tot aan zijn dood, op 12 oktober in 2000, was hij ongeveer tien jaar missiewerker in het Afrikaanse land. Daarvoor had de geboren Ettenaar dat al 31 jaar in Tanzania gedaan.

In Oeganda hield Kees Dielemans zich als econoom van de Witte Paters in de hoofdstad Kampala bezig met de opvang van wees- en straatkinderen. Met verschillende giften richtte hij er verschillende tehuizen op voor deze schooierkes, zoals hij de kinderen altijd noemde. Na zijn dood in 2000 is het missiewerk door andere Witte Paters voortgezet.

Banknummer
Corrie van Gool-Dielemans, de zus van Kees, heeft al die tijd in Etten-Leur het speciale banknummer in stand gehouden waarop mensen een donatie kunnen doen voor deze schooierkes. Ieder jaar, zo omstreeks de sterfdag van haar broer, maakt zij bekend welk bedrag aan de Witte Paters in Oeganda is overgemaakt. Door persoonlijke omstandigheden is dat dit keer iets later.

Giften
In totaal is dit jaar een bedrag van 9.751,16 euro bijgeschreven op de rekening van het weeskinderenproject. “Iets minder dan in voorgaande jaren, maar we zijn uiteraard blij met alle financiële steun die binnenkomt”, aldus Corrie. Ruim 2.200 euro van het totaalbedrag is afkomstig van de giften uit het kastjes voor de statiegeldbonnen bij de Albert Heijn supermarkt in Etten-Leur. Verder hebben trouwe donateurs elke maand een vast bedrag gestort, bij elkaar goed voor iets meer dan 5.000 euro. Verder zijn er diverse eenmalige giften binnengekomen voor een totaalbedrag van iets meer dan 2.500 euro.

Belangstelling
Het verheugt Corrie van Gool-Dielemans zeer dat het project van haar zeventien jaar geleden overleden broer nog steeds op zoveel belangstelling kan rekenen. “Zonder steun vanuit Nederland is voortzetting van het werk van mijn broer voor de weeskinderen haast onmogelijk, ook al lees ik uit de berichten van de paters dat de projecten nog steeds goed draaien.”ARCHIEFFOTO WITTE PATERS

Comments are closed.

Algemeen