Z&PC DIO op kamp in Zegge

0

ETTEN-LEUR – Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni genoot een groep van 30 zwemmers weer van het jaarlijkse kamp.

Op vrijdag vertrokken zij naar het bos bij ’t Ossekopke om daar een leuk en spannend spel te spelen. Hierna reed de groep door naar de uiteindelijke kampbestemming in Zegge, Den Meulebaarg. Hier aangekomen stond er drinken met wat lekkers klaar. Nadat iedereen zijn bed had uitgekozen, was het tijd voor soep met een broodje knakworst. ’s Avonds speelden we in en om het donkere kampgebouw Levend Cluedo. Nadat we hadden ontdekt wie de moord had gepleegd, werd er nog tot in de vroege nacht fanatiek het spel “De weerwolven van Wakkerdam”, gekaart en gekletst tot het echt tijd was om te gaan slapen.

Bosspel

De volgende ochtend sprong de hele groep weer op de fiets op weg naar de Panjevaart om daar een bosspel te spelen. De bedoeling was om zoveel mogelijk kaartjes met punten bij Robbert (die zich verstopt had) in te leveren zonder door een van de groepsleiders getikt te worden. Omdat de kinderen 2 aan 2 met elkaar vastgebonden waren, was dit nog niet zo makkelijk. Na afloop van het spel, reden we weer terug naar het kampterrein voor de lunch. ’s Middags speelden we op het veld allerlei spelletjes die niet allemaal even schoon waren. Zo was er o.a. met een kletsnat gezicht snoephappen in meel, komkommersjoelen over yoghurt en waterballonnen vangen. Na nog een sleutelzoekspel en levend ganzenbord was het tijd voor de heerlijke macaroni die Peter en Joost gemaakt hadden. Na de corvee was er vrije tijd en later op de avond werd er “Minute to win it” gespeeld. Uitdagingen die allemaal in een minuut uitgevoerd moesten worden. Veel kinderen speelden daarna wederom fanatiek “De weerwolven van Wakkerdam”. Later die avond werd door de kampleiding “HalliGalli” gespeeld wat door de oudere jongeren onder ons niet zo vlotjes meer ging舰.

Fotospeurtocht

De volgende ochtend stond er een fotospeurtocht op het program. Helaas waren de aanwijzingen bij de vermoeide kinderen niet even duidelijk en moest de kampleiding op zoek naar de groepjes om ze weer op weg te helpen. Tijdens de toch wel stevige wandeltocht werden ze voorzien van drinken en bij terugkomst waren er lekkere ijsjes want het was een hele warme dag. Toen was het tijd om alle spullen weer bij elkaar te zoeken en terug naar Etten-Leur te fietsen waar de ouders hun kinderen stonden op te wachten. Wij van de Kampcommissie, Andre, Joelle, Joost, Peter, Robbert en Cynthia willen iedereen bedanken voor het supergezellige kamp!

Comments are closed.

Algemeen