Z&PC DIO recreanten schitteren in De Schelp

0

ETTEN-LEUR – Op zondag 20 november gingen de recreanten van Z&PC DIO naar zwembad de Schelp te Bergen op Zoom voor hun tweede sport & spel wedstrijd.

Met een ploeg van 13 kinderen, waarvan vele hun eerste of tweede wedstrijd zwommen, ingezet op een gezellige middag. Gezellig was het zeker en dat was tevens te zien in de prestaties. Maar liefst 14 persoonlijke records die werden verbroken & een totaal van 7 medailles werden behaald door de kinderen. De grootste persoonlijke verbetering kwam op naam van Robin Hartensveld. Op de 50 meter rugslag zwom hij een tijd van 59,78 seconden, een verbetering van maar liefst 10 seconden!

De wedstrijd werd voor DIO geopend door Sandro Hinderink die in zijn eerste afstand, de 25 meter rugslag, gelijk een PR wist te noteren! Katja Lonterman zwom hierna en liet zien dat ook de meisjes niet achter bleven in het behalen van een persoonlijk record. Vervolgens verschenen Jasper van den Berg & Mohamed Berqi aan de start. Voor Mohamed was het z’n eerste keer dat hij 25 meter rugslag moest zwemmen in een wedstrijd en zetten gelijk een mooie tijd weg van 37:00 seconden. Esmée Dijk, Emma van Gurp, Ilse Ammerlaan & Robin Hendrikx waren de volgende dames die voor DIO aan de start mochten verschijnen. Alle vier hebben ze een mooie tijd weg gezet aangezien ze alle vier in de buurt of een verbetering van hun persoonlijk record zwommen! Robin Hartensveld & Djurre Bastiaansen vlogen vervolgens door het water met mooie tijden tot gevolg. Als laatste zwemmers voor de pauze kwamen Puk Storms, Floor Wirken & Isis Sliep in actie en dat deden ze met alle drie een persoonlijk record. Net voor de pauze werd er nog een korte estafette gezwommen waar de zwemmers van DIO hun inschrijftijd verbeterende. Na een korte pauze van 10 minuten werd de wedstrijd hervat en kwam de ploeg van DIO nogmaals in actie. Sandro Hinderink was wederom de eerste en zwom een mooie race. Helaas zonder persoonlijk record maar wel met een mooie podiumplek. Ook Katja Lonterman die alles had gegeven in haar eerste race en de aanmoedigingen, wist in haar tweede afstand net niet haar persoonlijk beste tijd te verbeteren, maar kwam wel in de buurt. Jasper van den Berg & Mohamed Berqi zwommen hun 50 meter schoolslag ook in mooie tijden. Esmée Dijk, Ilse Ammerlaan, Robin Hendrikx & Emma van Gurp lieten in hun race zien dat ondanks al het aanmoedigen toch nog hard gezwommen kan worden en zetten ook mooie tijden op de klokken. Robin Hartensveld & Djurre Bastiaansen knalde hun laatste meters nog even door met in het bijzonder een mooie finish waar de tegels toch wel een scheurtje van hebben opgelopen. Isis Sliep, Floor Wirken & Puk Storms sloten de individuele nummers af voor DIO en dat deden ze in stijl met mooie tijden en persoonlijke records. Als afsluiter zwom DIO nog één estafette en ook hier werd de inschrijftijd ruim verbeterd. Aan het einde van de wedstrijd konden de coaches zeggen dat er een mooie wedstrijd is gezwommen met veel gezelligheid en bijbehorende prestaties.

Is wedstrijdzwemmen ook iets voor jou? Kijk op onze website www.dioweb.nl voor het volgen van een proefles.

Comments are closed.

Sport en Vereniging