Zware nacht van Achtmaal voor van de Lindeloof rallysport

0

ETTEN-LEUR – Het waren al heftige weken in aanloop naar de start van de GTC rally. Met man en macht is er gewerkt om de auto aan de start te krijgen voor deze thuisrally.

Na vorig jaar een super seizoen gehad te hebben zou 2017 het jaar van de bevestiging moeten worden. Begin maart was er de eerste wedstrijd in België, er was een flinke crash met enorm veel schade aan de auto en rijder, een valse start van het nieuwe seizoen dus. Besloten werd om alles op alles te zetten om aan de start te komen van de thuisrally. De auto moest hersteld worden en in zeer korte tijd in eigen beheer weer worden opgebouwd. Met hulp van vooral Jos en Jeroen Heijnen uit Zegge, zelf ook rally rijders in een VW golf, is het gelukt om de auto wedstrijd klaar te krijgen. Slechts een dag voor de rally kon het verlossende woord gegeven worden ” yes back on track”!

Het begin was rustig en gecontroleerd waarna de snelheid er weer redelijk snel in zat. Tot op proef vijf wederom het noodlot toesloeg, een kapotte versnellingsbak gooide roet in het eten. Weg hoge klassering terwijl keurig op een derde plaats in de klasse gereden werd, de thuisrally is ons niet goed gezind. Twee jaar geleden was er de heftige brand op proef twee, nu dus de versnellingsbak op proef 5. Vorige jaar werd er trouwens wel een keurige 5e plaats algemeen behaald in de shortrally.

Terwijl in de media gesproken wordt dat de huidige generatie rallyrijders watjes zijn. Misschien de wat gefortuneerde rijders maar niet de gepassioneerde amateurrijders waarvan je in de media nooit of nauwelijks iets hoort. Dit geldt zeker niet voor het enthousiaste team uit Etten-Leur, er is zo hard gewerkt om aan de start te verschijnen. We zouden het finish podium gaan halen hoe dan ook.

In de nacht is er hard gewerkt vooral door Ramon van de Lindeloof en Mathijs van de Velden, de bak werd gewisseld en de auto weer wedstrijd klaar gemaakt. Om half zes werd het bed opgezocht om op zondagmorgen acht uur weer richting de Gouberg te gaan en de rally te vervolgen, hoezo watjes? Echter de gifbeker was nog niet helemaal leeg, een losgelopen dop van de versnellingsbak en een haperende motor gooide wederom roet in het eten. Toen er ook nog koelproblemen ontstonden werd het echt spannend, bumper eraf voor wat meer koeling! We moesten naar dat podium in Roosendaal. En yes we hebben het gehaald ondanks de vele tegenslagen werd samen met navigator Marcel ven Elven uit Oud-Gastel een 22e plaatst algemeen behaald. Een traan werd weggepinkt, het is het allemaal waard geweest.

Dit zijn de echte verhalen van de nacht van Achtmaal, nu even bekomen van alles en op naar de volgende wedstrijd half september in Hellendoorn.

Comments are closed.

Sport en Vereniging