Handboogvereniging Concordia Florebith

0

OUDENBOSCH – Op donderdag 29 december is de eindejaarverschieting georganiseerd op de banen van Handboogvereniging Concordia Florebith te Oudenbosch.

Eugenie Merkx, Ilona Huijbregts en Corné van den Broek hadden een leuk idee uitgewerkt om eens een andere soort verschieting te houden.

Er werd op het jaar ‘2016’ gemaakt van kerstballen geschoten. Onder die kerstballen zaten vakken met een bepaalde letter, waar na afloop van de jeugdverschieting, punten aan gekoppeld werden. Dus je wist op voorhand niet welke letters de meeste punten zou opleveren. Echt geluksschieten dus.

Om 18.30 uur kwam de jeugd (11 deelnemers) van de Halderbergse handboogvereniging naar ’t Groene Woud om de kerstballen vanaf 18 meter kapot te schieten. De scherven vlogen alle kanten op, gelukkig was er een goede veegploeg, die het veilig maakte om over de afgedekte vloer de pijlen te gaan halen en de score te noteren. De scherven brachten dit keer het geluk naar Robert Rommens die na het bekend maken van de score, de meeste punten had. Hij mocht als eerste een prijs kiezen van de prijzentafel. Alle andere jeugd had ook prijs en mochten op volgorde hun prijs komen uitzoeken.

Om 20.30 uur was het tijd voor de volwassenen. Een grote groep, van zo’n 20 leden, lieten de ballen knallen. Meerdere malen moesten er nieuwe kerstballen bij gehangen worden, maar die hielden het ook niet lang uit. Aan het eind van de supergezellige avond moest per baan, met de geschoten letters, zoveel mogelijk woorden gemaakt worden die betrekking hebben op kerst en/of nieuwjaar.

Baan 2 deed dit het beste en met 73 gebruikte letters waren ze veruit de creatiefste baan van de avond, voor hen stonden ook nog wat prijsjes op de tafel.

Bedankt Eugenie, Ilona en Corné voor deze super afsluiting van het jaar.

Het nieuwe jaar werd gestart met een Oliebollenverschieting op donderdag 5 januari 2017. Helaas waren er nu maar 4 jeugdschutters, maar de door Ad van Domburgh verzorgde oliebollen smaakte ze daarom niet minder. De olie-naturel-bollen of die met krenten of met appel, ze waren allemaal even lekker! Elk verdiende ze ten minste 3 grote gehakt ba舰.uhh, oliebollen en die smaakte fantastisch. Ook ’s avonds waren er voor de ‘ouderen’ ruim voldoende oliebollen en het goede voornemen om weer iets te gaan afvallen werd weer enkele dagen uitgesteld.

Ook dit was weer een gezellige verschieting, waarbij de punten geteld werden, maar waar het nergens om ging. Nou nergens…het ging om de gezelligheid en dat was dik in orde!

Deze week gaan we weer verder met de competitie 25 m 1 pijl. Dan gaat het weer wel om de punten. Deze ronde wordt op de eigen banen van Concordia Florebith verschoten, een thuiswedstrijd dus.

Ook zullen de 2 eerste 4-tallen in de disciplines compound en recurve a.s. zondag strijden tijdens de 2e ronde voor de NHB-beker op de banen van Nimrod te Etten-Leur.

Voor meer informatie: www.concordia-florebith.org

Comments are closed.

Algemeen