Oldtimerrit voor bewoners Blankershof

0

OUD GASTEL – Zondag 16 juli konden bewoners van woon-zorgcomplex Blankershof, een rit met een oldtimer door Oud Gastel maken. De rit was uitgezet door de Brabantse Oldtimervereniging (BOV), die hun route speciaal hadden aangepast, om de bewoners een leuke dag te bezorgen.

Zinvolle dagbesteding

Begin dit jaar werden op Blankershof papieren hartjes uitgedeeld, waarop de bewoners hun wens voor een activiteit mochten opschrijven, dit in het teken van een zinvolle dagbesteding. Verschillende wensen zijn al in vervulling gegaan, maar nu was de Oldtimermiddag aan de beurt.

Oldtimerrit

Via een opgavestrookje konden mensen zich opgeven om een toeristische rit door Oud Gastel te rijden. Deze rit ging over de markt, richting de nieuwbouwwijk bij de Oudendijk, weer terug richting de Kerkstraat, om via de Barteweg en het Gastel Sfeer weer op Blankershof terug te keren. Door het goede weer zondagmiddag, wilde een aantal andere bewoners, toch nog mee rijden. Dit tot groot genoegen van de oldtimer bestuurders, die zich al verheugd hadden om de bewoners een top dag te bezorgen. De reacties waren goed, zo wou één bewoner nog wel een rondje rijden, een andere bewoner was tot tranen toe geëmotioneerd.

Organisatie

Vrijwilliger Ellen Hack (ook lid van BOV) en de huismeester van Blankershof maakte een lijst waar bewoners aan een oldtimer werden gekoppeld. Vol enthousiasme en benieuwd met wie zij mee mochten, besproken de deelnemers met elkaar hoe de auto er uit zou zien. Rond 15:00 reden de eerste oldtimerbestuurders aan en dronken gezellig met bewoners en familie, een bakje koffie met een soesje. Na een welkomstwoord van de huismeester en uitleg over de dag, konden de mensen met zijn allen naar de oldtimers gaan kijken en verschillende oldtimers vertrokken daarna, om de uitgezette rit te volgen.

Bezichtiging

De mensen die achterbleven op het parkeerterrein van Blankershof, konden de andere oldtimers bezichtigen. Van een Chevrolet Monte Carlo tot Kever, mensen genoten van deze nostalgische auto’s. Een familielid van een bewoner, liefhebber van oldtimers, mocht ook nog een rondje meerijden in een Saab 900 cabrio. Er hing een gemoedelijke sfeer en de regen bleef gelukkig ook uit.

Comments are closed.

Algemeen