Yoran de Bont bemachtigt grote rol in My Fair Lady

3

HOEVEN – Pas 27 jaar en nu al een grote naam in de musicalwereld. De afgelopen jaren had hij diverse rollen in grote producties, maar altijd als understudy (vervanger) van onder ander Jamai. Nu heeft hij zijn eigen understudy, want het is Yoran de Bont die mag schitteren als Freddy Eynsford-Hill in de musical My Fair Lady.

Toewijding. Dat is zonder twijfel het woord dat bij je opkomt tijdens een gesprek met musicalster Yoran de Bont. De 27-jarige man groeide op in Hoeven, zette al heel jong zijn eerste stappen in de wereld van de showbizz en lijkt nu af te stevenen op een musicalcarriere waar velen de rest van hun leven van moeten blijven dromen.

Cruise

Hij leeft het leven waar menig leeftijdgenoot van droomt. Hij ging viermaal mee als artiest op een cruiseship. “Van New York naar de Dominicaanse Republiek, de hele wereld heb ik op deze manier mogen zien. Maandenlang iedere avond een prachtige show opvoeren voor de gasten aan boord en overdag proberen zoveel mogelijk te zien van de plekken waar we aanmeerden. Een droom”, zo zegt hij.

Part of the deal

Als hij in Nederland was, speelde hij in grote producties als Greace, The Little Mermaid en dinnershow Pandora. Altijd als understudy waarbij hij paraat stond om de hoofdrolspeler te vervangen bij ziekte of afwezigheid. “De kans is aanwezig dat je een rol instudeert die je nooit zal spelen. Dat is part of the deal, maar dan nóg is het fantastisch om deel uit te maken van het ensemble en onderdeel te zijn van de cast”, zegt Yoran bescheiden.

YORAN 1

Understudy

Dit keer heeft Yoran echter zélf een understudy, want hij mag in principe zeven maanden lang zes avonden per week de rol van Freddy vertolken in de musical My Fair Lady. “Het is een gek idee hoor, dat ik nu een eigen understudy heb. Ik heb een fijne band met Martijn van Voskuijlen en hoe raar het ook klinkt, ik hoop enorm voor hem dat ik er een aantal keer niet zal zijn, zodat hij ook kan schitteren in deze rol’, vertelt hij.

Nachtdiensten

Yoran is dolenthousiast over zijn leven, maar feit blijft dat het veel van hem vergt. Hij speelt zes dagen per week. Hij woont in Amsterdam, omdat de tourbussen daar dagelijks om 15.00 uur vertrekken naar het theater waar My Fair Lady te zien is. Om 1.00 uur ’s nachts arriveert de bus weer in Amsterdam.

De enige vrije avond die hij heeft, spendeert hij niet aan zichzelf. Yoran zorgt namelijk al zeven jaar tijdens nachtdiensten voor een meisje met een spierziekte. Op zijn vrije avond en nacht, wil hij dat blijven doen. “Ik heb een bijzondere band met haar, we gaan zelfs samen op vakantie. Het is pittig, maar ik wil dit niet opgeven”, zo zegt hij resoluut.

Sociaal leven

Zijn privéleven staat op een laag pitje, beaamt hij. “Ik kan inderdaad niet naar verjaardagen of een bruiloft. Dat is de tol die je betaalt. Mijn vrienden zitten bijna allemaal in het wereldje, alleen op die manier kun je je sociale leven onderhouden. Dat is wel eens jammer, maar ik ben ervan overtuigd dat als je werk doet dat je zo ontzettend leuk vindt, dat je dat graag voor lief neemt. In mijn geval is dat zo”, zegt hij. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Yoran, maar hij is realistisch en zegt keihard te willen blijven werken. “Hoe groter de rol, hoe meer je mag zingen en acteren en dat is waar ik het meeste van geniet. Dat is dan ook waar ik voor ga en wat ik wens; mooie rollen waar ik en het publiek van genieten”, besluit Yoran de Bont.

Chassé Theater
Van 26 december tot en met 3 januari is Yoran als Freddy Eynsford-Hill te zien in het Chassé Theater in Breda. In My Fair Lady is het klassieke verhaal te zien waarin professor Higgings (Chris Tates) de weddenschap aanneemt om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady. Elisa Doolittle (Esmée Dekker) verovert het hart van Freddy.

3 reacties

Algemeen