Afbeelding
Foto: Loes de Jongloesfoto.nl

Bijzonder poëzieconcert: Vocaal Ensemble Cantare zingt Rainer Maria Rilke

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Tijdens het Pinksterweekend geeft Vocaal Ensemble Cantare onder leiding van Pim Overduin twee bijzondere concerten met als titel ‘Die Dinge Singen’. Alle koorwerken die Cantare uitvoert bevat poëzie van Rainer Maria Rilke (1875 -1926). Veel van deze muziek is nog niet eerder uitgevoerd in Zeeland.

Hoogtepunt zijn twee werken van de hedendaagse componist en pianist Jacco Lamfers: Die Dinge Singen en Du musst das Leben nicht verstehen. Het werk schreef Lamfers speciaal voor Cantare en zal op 17 en 18 mei in première gaan. De bezetting is uniek en zorgt voor een bijzondere sfeer: sopraan en koor worden begeleid door piano, basklarinet en harp. Er zijn meer componisten die gedichten van Rilke op muziek hebben gezet. Naast het werk van Lamfers zingt Cantare zes liederen van Hindemith, twee werken van Lauridsen en een van Julian Wachner.

17 en 18 mei
De dingen zingen, dat hoor ik zo graag... Kom ook luisteren en genieten van poëzie en muziek. U bent van harte welkom op vrijdag 17 mei in de Nieuwe Kerk in Zierikzee en op zaterdag 18 mei in de Koorkerk in Middelburg. Beide concerten beginnen om 19.30, de zaal is open om 19 uur.
Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.cantaregoes.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief