Middelburg en Vlissingen eens over komst bemiddelaar

0

MIDDELBURG – De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen zijn het eens over de manier waarop ze uit de impasse voor de woningmarktafspraken kunnen komen.

Middelburg en Vlissingen maken al maanden ruzie over de woningen die ze de komende jaren willen bouwen. Er is een maximumaantal bepaald door de provincie, maar de twee gemeenten komen er niet uit hoe ze dat aantal onderling moeten verdelen.

Het conflict spitst zich toe op de wijk Essenvelt in Middelburg. Als Middelburg dat plan doorzet, dan kan Vlissingen niet meer alle plannen realiseren in het Scheldekwartier.

Voorrang

De Scheldestad vindt dat dat gebied voorrang heeft, omdat er jaren niet is gebouwd en landelijk beleid voorschrijft dat er zo weinig mogelijk aan de randen van steden, in het groen moet worden gebouwd.

Essenvelt zou moeten verrijzen aan de zuidkant van Middelburg, in de richting van Oost-Souburg. Het Scheldekwartier is een zogenaamde inbreidingslocatie in plaats van een uitbreiding.

Deskundige

De gemeentebesturen zijn het erover eens geworden dat er een onafhankelijke deskundige komt, die onafhankelijk onderzoek gaat doen en advies uitbrengt aan de provincie en gemeenten. Wat de drie gemeenten betreft moet hij zo snel mogelijk beginnen. FOTO MORGUEFILE

Comments are closed.

Algemeen