Slagerij Ten Brink drie jaar in verspassage Middelburg

1

MIDDELBURG – Slagerij Ten Brink is drie jaar gevestigd in de Verspassage aan de Langeviele 14 in Middelburg. Jeroen en Nathalie ten Brink hebben geen enkele spijt van de stap die ze van het Drentse Roden naar Zeeland maakten. Ze vieren het driejarig bestaan van hun slagerij met lekkere acties waarvan al hun klanten kunnen meeprofiteren.

Jeroen en Nathalie ten Brink hebben met hun ambachtelijke slagerij Ten Brink inmiddels hun naam gevestigd in de Zeeuwse hoofdstad en ook in Vlissingen waar ze vorig jaar een tweede slagerij openden aan de Papegaaienburg 14. “We zijn hier helemaal ingeburgerd en hebben een trouwe klantenkring opgebouwd. Eén die in groten getale blijft terugkomen. We zijn er trots op dat we dat, samen met ons personeel, hebben gerealiseerd. De klanten zijn goed tevreden over onze kwaliteit”, vertelt Jeroen, die zich erg op zijn plek voelt in de Verspassage. “Wij geloven in kwaliteit en maken bijna al onze producten op ambachtelijke wijze zelf. Wij gebruiken de beste ingrediënten, waardoor onze producten van de hoogste kwaliteit zijn. Ons rund- en lamsvlees komt uit Zeeland en loopt in de wei, het scharrelvarkensvlees is van het Capelin ras en onze scharrelkippen zijn van het langzaam groeiend Hubard ras.”

Kant-en-klaarmaaltijden
“We bieden een ruim assortiment aan vleeswaren, salades en patés uit eigen keuken. Het assortiment kant-en-klaarmaaltijden is uitgebreid en wisselt wekelijks. Naast nasi en bami kan de klant bij ons ook terecht voor heerlijke stamppotten en ovenschotels, goulash en hachee. En onze versbereide soep in pot vindt gretig aftrek. Als ambachtelijke slagerij bieden wij ook verschillende gourmetpakketten aan. Men kan kiezen voor alleen vlees of een all-in-pakket met daarin ook onze huisgemaakte huzarensalade en sauzen. Straks in het najaar en met de kerst hebben wij een groot wildassortiment”, somt Jeroen op. Omdat ze zoveel huisgemaakte producten verkopen noemt hij zijn slagerijen culinaire slagerijen. “Het vak omvat nu immers veel meer dan dat van de vroegere traditionele slager.”

Drentse worst
Jeroen vindt het leuk dat hij de Zeeuwen aan de Drentse droge worst heeft gekregen. “En we maken ook erwtensoep met kruidnagel erin, dat is echt iets uit het noorden. Deze is zelfs bekroond met Goud door een vakjury. Er is veel vraag naar balkenbrij. Dat is een oud gerecht dat oorspronkelijk wordt gegeten in het oosten en zuiden van het land, vooral in het najaar en in de winter. Ook zijn we trots op onze Zeeuwse boerenleverworst die door een jury tijdens een landelijke vakwedstrijd bekroond is met Goud. Tijdens een andere vakwedstrijd behaalden we met onder meer onze rookworst en de filet americain goud.”

Jubileumaanbieding
Bij slagerij Ten Brink staat het vakmanschap voorop en de passie voor het slagersvak zie en proef je terug in hun producten. Jeroen hoopt jongeren enthousiast te kunnen maken voor zijn vak: “Het is een heel mooi vak en wie het wat lijkt kan zo bij ons op proef meedraaien. Wij zijn een erkend leerbedrijf.”
Van 26 t/m 30 september zijn er verschillende lekkere aanbiedingen: 3 + 3 hamburgers, erwtensoep voor 3 euro, 2 + 1 bekroonde rookworst, Drentse droge worst en leverworst. En iedere betalende klant krijgt een stuk grillworst gratis. Slagerij Ten Brink, Langeviele 14, 4331 LT Middelburg, tel: 0118-616580, www.slagerijtenbrink.nl

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

1 reactie

Bedrijvig Nieuws