Twee jongens aangehouden op gestolen bromfiets

0

MIDDELBURG/VLISSINGEN – In de Westerscheldestraat in Middelburg en op het Weyevlietplein in Vlissingen zijn maandag twee jongens aangehouden, nadat ze er op het Vlissings Jaagpad tussen beide steden op een gestolen bromfiets vandoor gingen.

Agenten zagen rond 12.15 uur twee jongens op het fietspad langs het Kanaal door Walcheren op een bromfiets rijden. Bij het zien van de politieauto gingen de jongens ervandoor, waarna de agenten het tweetal achtervolgden. Opeens lieten de jongens de bromfiets op het fietspad achter en vluchtten te voet door een voetgangerstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg door. Agenten gingen te voet achter de jongens aan.

Hond
Bij de kruising met de Braakmanstraat in Middelburg riep een agent naar een man, die daar met een hond liep. Hij kon de jongens niet tegenhouden, maar hielp de agenten met aanwijzingen. Rond 12.30 uur werd de eerste jongen even verderop, in de Westerscheldestraat in Middelburg, aangehouden. Het gaat om een 15-jarige Middelburger.

Aangifte
Onderzoek naar de brommer wees uit dat die enkele dagen geleden in de Kanaalstraat in Oost-Souburg is gestolen. De benadeelde deed aangifte van de diefstal.
Na verder onderzoek kon de politie maandagmiddag op het Weyevlietplein in Vlissingen de tweede jongen aanhouden. Het gaat om een 14-jarige Middelburger. Beide jongens zitten vast.
De politie komt nog graag in contact met de man met de hond.

Comments are closed.

112 Meldingen