Monument Julianaplantsoen.
Monument Julianaplantsoen. Foto: Eric Wander

4 Mei Dodenherdenking in Zevenbergen

Algemeen

ZEVENBERGEN - Zaterdag 4 mei om 20.00 uur vindt weer de jaarlijkse dodenherdenking in Zevenbergen plaats. Het thema van dit jaar is ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’.
 

Dagelijks zien wij in de media de effecten van oorlogen. Daarom is het stilstaan bij en het herdenken van oorlogsslachtoffers zo belangrijk. Voorafgaand aan de 2 minuten stilte bij het monument in het Julianaplantsoen is er een bezinningsbijeenkomst, dit jaar in de Rooms Katholieke Kerk aan de Markt in Zevenbergen. Wethouder Danny Dingemans zal namens B&W Moerdijk een korte toespraak houden. Ook René de Koeijer zal spreken over het thema ‘Gedenken - Herdenken - Bedenken’.

De bijeenkomst zal muzikaal worden begeleid door het koor Zezam o.l.v. Luisa Parejo Bullon en door organist Aart van Muijen. Lotte en Rik Schrauwen zullen een gedicht voordragen. De bijeenkomst in de RK Kerk begint om 19.00 uur.

Na de bezinningsbijeenkomst is er een stille tocht naar het monument in het Julianaplantsoen waar om 20.00 uur de 2 minuten stilte worden gehouden, ter herdenking van de oorlogsslachtoffers. Wethouder Dingemans zal namens B&W Moerdijk een krans leggen. Ook een vertegenwoordiging van de veteranen Moerdijk, het Oranjecomité en Stichting Dodenherdenking Zevenbergen zullen kransen of bloemen leggen. Aansluitend kunnen ook belangstellenden bloemen leggen.

Bevrijdingsvuur
Dit jaar zullen de Moerdijkrunners weer het bevrijdingsvuur in de nacht van 4 op 5 mei van Wageningen naar Zevenbergen brengen. Op zondagmorgen, 5 mei om ± 10.00 uur komt de groep aan bij het monument in het Julianaplantsoen. Daar zal het bevrijdingsvuur worden aangestoken.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief